Περιβάλλον

Η Blackstone εξαγοράζει τον πάροχο λογισμικού ESG, Sphera έναντι 1,4 δισ. δολάρια

Η Blackstone εξαγοράζει τον πάροχο λογισμικού ESG, Sphera έναντι 1,4 δισ. δολάρια

Η Sphera με έδρα το Σικάγο, έχει περισσότερους από 3.000 πελάτες και είναι παρούσα σε περισσότερες από 100 χώρες

 

Η Blackstone Group Inc ανακοίνωσε την Τρίτη 6/7/2021 ότι θα αγοράσει τη Sphera, πάροχο λογισμικού, δεδομένων και συμβουλευτικών υπηρεσιών περιβάλλοντος, κοινωνικής και διακυβέρνησης (ESG), από την εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Genstar Capital σε συμφωνία 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Sphera με έδρα το Σικάγο, έχει περισσότερους από 3.000 πελάτες και είναι παρούσα σε περισσότερες από 100 χώρες. Προσφέρει στους συνεργαζόμενους οργανισμούς την δυνατότητα να μετρούν και να διαχειρίζονται την απόδοσή τους και την έκθεση σε κινδύνους που σχετίζονται με τις δραστηριότητές τους στο ESG.
Η Blackstone προσπαθεί να ενισχύσει τα διαπιστευτήρια ESG καθώς οι επενδυτές και οι νομοθέτες σε όλο τον κόσμο αμφισβητούν όλο και περισσότερο τις εταιρείες για τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές τους επιπτώσεις, ωθώντας τις μεγάλες παγκόσμιες επιχειρήσεις να πραγματοποιήσουν σημαντικές επενδύσεις στις πρωτοβουλίες ESG.

Ο private equity γίγαντας ζήτησε από στελέχη των εταιρειών χαρτοφυλακίου να αναφέρουν για τα θέματα ESG στα διοικητικά συμβούλια για πρώτη φορά, στις αρχές Μαΐου. "Η αυξανόμενη σημασία των ζητημάτων ESG για τις επιχειρήσεις παγκοσμίως είναι μια βασική θεματική επενδυτική εστίαση για τη Blackstone", δήλωσε ο Eli Nagler, ανώτερος διευθύνων σύμβουλος της Blackstone.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης