Ενέργεια

H αποτίμηση της Grant Thornton για την απόσχιση του ΔΕΔΔΗΕ

H αποτίμηση της Grant Thornton για την απόσχιση του ΔΕΔΔΗΕ
Η Έκθεση έχει παραδοθεί στη ΔEΗ από τα τέλη Ιουνίου, ενώ τα διοικητικά συμβούλια της ΔEΗ και του ΔΕΔΔΗΕ ενέκριναν τον προηγούμενο μήνα και το Σχέδιο Σύμβασης Διάσπασης

Κοντά στο 1 δισ. ευρώ αποτιμάται από την Grant Thornton το εθνικό δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας (ΕΔΔΗΕ), που θα αποσχισθεί από τη ΔΕΗ και θα εισφερθεί στον ΔΕΔΔΗΕ. Στην αποτίμηση δεν συμπεριλαμβάνεται το δίκτυο υψηλής τάσης της Κρήτης, το οποίο θα μεταβιβασθεί ξεχωριστά από τη ΔEΗ στον ΑΔΜΗΕ, ώστε ο τελευταίος να αναλάβει τη διαχείριση του συστήματος του νησιού.

Σύμφωνα με την Έκθεση Αποτίμησης των στοιχείων Ενεργητικού και Υποχρεώσεων του Κλάδου Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, που συνέταξε η Grant Thornton, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ.1297/1972 και του Ν.4548/2018, η καθαρή θέση του αποσχιζόμενου κλάδου εκτιμάται σε 953.662.960 εκατ. ευρώ.

Η Έκθεση έχει παραδοθεί στη ΔEΗ από τα τέλη Ιουνίου, ενώ τα διοικητικά συμβούλια της ΔEΗ και του ΔΕΔΔΗΕ ενέκριναν τον προηγούμενο μήνα και το Σχέδιο Σύμβασης Διάσπασης.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης