Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Stellantis: Το «στοίχημα» για την επιτυχή μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση

Stellantis: Το «στοίχημα» για την επιτυχή μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση
Η εταιρεία επέλεξε τοποθεσίες στη Γαλλία και τη Γερμανία για δύο εργοστάσια μπαταριών σε ένα έργο 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Σε λίγους μήνες, η Volkswagen, η Ford και η GM έθεσαν εντυπωσιακούς προϋπολογισμούς για τα επόμενα χρόνια στην ηλεκτροκίνηση, συνολικού ύψους άνω των 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με την Tesla βέβαια να διατηρεί τα σκήπτρα στην αγορά, σύμφωνα με το Bloomberg.

Όπως αναφέρεται, η Stellantis έρχεται να προστεθεί στην λίστα των διακριθέντων. Η αυτοκινητοβιομηχανία που σχηματίστηκε από τον συνδυασμό Fiat Chrysler και PSA Group θα γίνει η επόμενη αυτοκινητοβιομηχανία μαζικής αγοράς που θα ενημερώσει τους επενδυτές σχετικά με τη στρατηγική ηλεκτροκίνησής της.

Πέρυσι, η εταιρεία επέλεξε τοποθεσίες στη Γαλλία και τη Γερμανία για δύο εργοστάσια μπαταριών σε ένα έργο 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τώρα κλίνει προς την κατασκευή ενός τρίτου εργοστασίου στην Ιταλία.

Η αγορά των ΗΠΑ

Η μεγαλύτερη μεταφορά της Fiat Chrysler προέρχεται πάντα από το Jeep και τον Ram. Ένα από τα πιο πιεστικά ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Carlos  Tavares σήμερα είναι σε ποιο βαθμό και πόσο γρήγορα θα ηλεκτροδοτήσει τα SUV και τα φορτηγά αυτών των εμπορικών σημάτων.

Οι Αμερικανοί αγοραστές επιλέγουν παραλαβές από μίνι βαν, sedan και ακόμη και μερικά SUV, και είναι πρόθυμοι να πληρώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά για αυτά τα μοντέλα. Μάλιστα, η σειρά της F της Ford παράγει ετήσιες πωλήσεις άνω των 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων και μεγάλο μέρος των κερδών της εταιρείας. Οι μεγάλες παραλαβές βρίσκονται σε καλό δρόμο για να αυξήσουν τα 27 δισεκατομμύρια δολάρια σε λειτουργικά έσοδα για τις αμερικανικές μάρκες φέτος, τρεις φορές περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο τμήμα, σύμφωνα με το Bloomberg Intelligence.

Το ερώτημα

Το βασικό λοιπόν ερώτημα είναι ένα.Εάν οι πιστοί αγοραστές φορτηγών της Αμερικής θα επιλέξουν ηλεκτροκίνητες επιλογές. Τα αρχικά σχόλια είναι ενθαρρυντικά. Αυτό γιατί η Ford έχει ήδη λάβει περισσότερες από 100.000 κρατήσεις για την μπαταρία F-150 Lightning μετά την παρουσίασή της τον Μάιο.

Η Stellantis πιθανότατα πρέπει να κάνει το ίδιο με τα δημοφιλή φορτηγά Ram, αν και μπορεί να επιλέξει αυξητικές αλλαγές ώστε να μην αποξενώσει την πιστή πελατειακή του βάση, δήλωσε ο Kevin Tynan, αναλυτής του Bloomberg Intelligence.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης