Ενέργεια

Στις 29/9 - 1/10 διεξάγεται το φετινό 6ο Συμπόσιο Ενεργειακής Μετάβασης

Στις 29/9 - 1/10 διεξάγεται το φετινό 6ο Συμπόσιο Ενεργειακής Μετάβασης
Το 6ο Συμπόσιο θα επικεντρωθεί στις διαταράξεις που προκάλεσε η πανδημία και στις επιπτώσεις για το παγκόσμιο ενεργειακό σύστημα

Η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (ΗΑΕΕ) ανακοινώνει ότι το 6ο Συμπόσιο Ενεργειακής Μετάβασης "Κοιτάζοντας μπροστά με αισιοδοξία πέρα από την πανδημία", θα διεξαχθεί στις 28/9-1/10 στο Theoxenia Palace Hotel στην Κηφισιά. Για ακόμη μια χρονιά, το ετήσιο συμπόσιο θα αποτελέσει την πλατφόρμα ενός ανοικτού διαλόγου όπου οι κρατικοί, ακαδημαϊκοί και ιδιωτικοί φορείς θα συμβάλουν στις συζητήσεις και στην ανταλλαγή απόψεων για τα κρίσιμα ενεργειακά θέματα.

Με βάση τις ιδιαίτερες συνθήκες του 2020, το 6ο Συμπόσιο θα επικεντρωθεί στις διαταράξεις που προκάλεσε η πανδημία και στις επιπτώσεις για το παγκόσμιο ενεργειακό σύστημα. Παρά τη ραγδαία πτώση των παγκόσμιων εκπομπών πέρυσι λόγω της οικονομικής ύφεσης, εξακολουθούν να χρειάζονται τεράστιες προσπάθειες για την επίτευξη του στόχου μηδενικών εκπομπών. Οι κυβερνήσεις πρέπει να αναλάβουν αποφασιστική δράση και να εφαρμόσουν κρίσιμα μέτρα για την επιτάχυνση της καθαρής ενεργειακής μετάβασης και να ανοίξουν το δρόμο προς μια αειφόρο ανάκαμψη. Επιπλέον, οι ΑΠΕ μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο, παρέχοντας μια ταχεία απάντηση στην πανδημία και στη δόμηση ενός ανθεκτικού ενεργειακού συστήματος. Τα θέματα αυτά, μαζί με πολλά ακόμη, θα συζητηθούν στις συνεδρίες του Συμποσίου.

Οι συνεδρίες θα λάβουν χώρα με φυσική παρουσία, παρέχοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία για ψηφιακή παρουσία για όσους δυσκολευτούν να συμμετέχουν από κοντά. Από την άλλη, οι ακαδημαϊκές παρουσιάσεις θα γίνουν ψηφιακά. Και οι συνεδρίες και οι παρουσιάσεις θα μεταδοθούν διαδικτυακά.

Θα θέλαμε να σας καλέσουμε να σημειώσετε την ημερομηνία στο ημερολόγιό σας και προσβλέπουμε να σας καλωσορίσουμε "Κοιτάζοντας μπροστά με αισιοδοξία πέρα από την πανδημία".

Σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα, οι θεματικές και οι επιβεβαιωμένοι ομιλητές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης