Ενέργεια

Σκρέκας: Συμβολή του ΥΠΕΝ στον μετασχηματισμό και την αναβάθμιση της ΡΑΕ

Σκρέκας: Συμβολή του ΥΠΕΝ στον μετασχηματισμό και την αναβάθμιση της ΡΑΕ
Ο υπουργός έκανε αναφορά στην ενσωμάτωση φιλόδοξων πλάνων του υπουργείου στο νέο ΕΣΕΚ
Σχετικά Άρθρα

Το έργο της ΡΑΕ εξήρε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Σκρέκας, στο πλαίσιο της ημερίδας της Αρχής για το Market Reform Plan.

Ειδικότερα, ο κ. Σκρέκας εξέφρασε την απόλυτη στήριξη του ΥΠΕΝ προς τη ΡΑΕ και το έργο που έχει κληθεί να φέρει εις πέρας. «Η ΡΑΕ κάνει μια σπουδαία δουλειά. Εμείς από την πλευρά μας θα στηρίξουμε τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για τον μετασχηματισμό και την αναβάθμιση της Αρχής» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο υπουργός έκανε αναφορά στην ενσωμάτωση φιλόδοξων πλάνων του υπουργείου στο νέο ΕΣΕΚ, προκειμένου να επιτευχθεί η απανθρακοποίηση της οικονομίας, επισημαίνοντας ότι: «Ο κλάδος της ενέργειας μπορεί και πρέπει να αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας».

Τέλος, όσον αφορά το  Market Reform Plan, δήλωσε ότι η έγκριση του από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές αποτελεί μια εκ των βασικών προϋποθέσεων για να υποβληθεί από την χώρα μας αίτημα για την δρομολόγηση Μηχανισμών Ισχύος, είτε Strategic Reserve, είτε Capacity Remuneration Mechanism.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης