Τελευταία Νέα
Ενέργεια

nrg: Στο 34% η πράσινη ενέργεια που άντλησε από ΑΠΕ για το 2020 - Διαγράμματα

nrg: Στο 34% η πράσινη ενέργεια που άντλησε από ΑΠΕ για το 2020 - Διαγράμματα
Η αιολική ενέργεια οδήγησε την «κούρσα» των ΑΠΕ για την εταιρεία το περασμένο έτος
Σχετικά Άρθρα

Στις 22/7 ο ΔΑΠΕΕΠ δημοσίευσε το ενεργειακό μείγμα των Προμηθευτών που διαφοροποιούνται από το Υπολειπόμενο Ενεργειακό Μείγμα της χώρας με την χρήση Εγγυήσεων Προέλευσης για το 2020. Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Ενεργειακό Μείγμα των Προμηθευτών που δεν έκαναν χρήση Εγγυήσεων Προέλευσης ταυτίζεται με το Υπολειπόμενο Ενεργειακό Μείγμα της χώρας.

Παράλληλα, κάθε Προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας οφείλει να παρέχει στον πελάτη του στοιχεία σχετικά με τη συνεισφορά κάθε ενεργειακής πηγής στο συνολικό μείγμα καυσίμων του κατά το προηγούμενο έτος, με κατανοητό και σαφώς συγκρίσιμο τρόπο, καθώς και πληροφορίες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, όσον αφορά τουλάχιστον τις εκπομπές CO2, που είναι αποτέλεσμα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από το συνολικό μείγμα καυσίμων του Προμηθευτή.

Η εικόνα της nrg

Στο πλαίσιο αυτό, η NRG παρουσιάζει αξιοσημείωτα και ανοδικά ποσοστά χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ για το 100%. Κατέλαβε παράλληλα την 5η θέση στο συνολικό ενεργειακό μείγμα των προμηθευτών, οι οποίοι διαφοροποίησαν το μείγμα καυσίμου που διέθεσαν στους καταναλωτές τους, κάνοντας χρήση Εγγυήσεων Προέλευσης, δηλαδή των περίφημων "Πράσινων Πιστοποιητικών" που πιστοποιούν ότι η ενέργεια που καταναλώθηκε προήλθε από μονάδες ΑΠΕ.

Ειδικότερα, χρησιμοποίησε πράσινη ενέργεια σε ποσοστό 34,38%. Αναλύοντας, το συγκεκριμένο ποσοστό, διαπιστώνεται ότι η αιολική ενέργεια οδήγησε για το 2020 την «πράσινη κούρσα» της εταιρείας.

Αναλυτικά, καταγράφεται 3,52% από τα υδροηλεκτρικά, 8,90% από την ηλιακή, 20,90% από την αιολική, 0,97% από την βιομάζα και 0,09% από τη γεωθερμία.

Το αναλυτικό διάγραμμα της nrg


12_13.JPG


Διάγραμμα από το μείγμα και τις εκπομπές ρύπων του κάθε προμηθευτή


2_50.JPG


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης