Ενέργεια

Μυτιληναίος: Ρεκόρ κερδών το 21, απογείωση το 22 - Προς τους 300.000 τόνους η δυναμικότητα του Αλουμινίου - Η κορωνίδα της συμφωνίας με την ΔΕΗ

Μυτιληναίος: Ρεκόρ κερδών το 21, απογείωση το 22 - Προς τους 300.000 τόνους η δυναμικότητα του Αλουμινίου - Η κορωνίδα της συμφωνίας με την ΔΕΗ
Χωρίς link στο LME η συμφωνία με την ΔΕΗ - Με κόστος η πράσινη στροφή ανέφερε ο κ. Μυτιληναίος
Σχετικά Άρθρα
Τον διπλασιασμό της παραγωγής του ανακυκλούμενου αλουμινίου από 60.000 σε 120.000 τόνους εξετάζει η δίοικηση της Μυτιληναίος όπως ανακοίνωσε κατά το teleconference, που έλαβε χώρα την Τρίτη 27/7 με τους επενδυτές και τους αναλυτές ο CFO της εταιρίας ο. Γ.Καλαφατάς.
Ο CEO κ. Ε.Μυτιληναίος το χαρακτήρισε σημαντική νεά εξέλιξη εφόσον αποφασιστεί εντός του έτους και ανέφερε ότι με την αύξηση της παραγωγής στους 300.000 τόνους η Αλουμίνιο θα μπει στις top 3 διεθνώς παραγωγικές μονάδες της Ευρώπης.
Ο κ. Μυτιληναίος ανέφερε ότι το 2021 θα είναι η μεταβατική χρονιά αλλά ταυτόχρονα με ρεκόρ κερδοφορίας ενώ το 2022 θα είναι η χρονιά απογείωσης.
Ο διπλασιασμός παράλληλα της παραγωγής του ανακυκλούμενου αλουμινίου υλοποιεί και την πρασινη στροφή της βιομηχανίας.

Το ενδιαφέρον των αναλυτών εστιάζεται στην υψηλή κερδοφορία που αναμένεται για το 2022, στοιχείο το οποίο επιβεβαίωσε και κατά το χθεσινό conference o πρόεδρος και την οποία εκτιμούν στα 260 εκατ ευρώ.
Και αυτό γιατί όπως επιβεβαίωσε ο κ. Μυτιληναίος τα κέρδη θα διπλασιαστούν έναντι του 2020, αν δεν υπάρξουν εξωγενείς παράγοντες όπως η επανάκαμψη του COVID κλπ.
Εντυπωσιακές και οι ανακοινώσεις για τον κλάδο του SES σύμφωνα με τους αναλυτές καθώς τα 900 εκατ ευρώ ανετέλεστο προσθέτουν στα Ebitda άλλα 50 εκατ κέρδη

Η συμφωνία με την ΔΕΗ

Άλλο σημαντικό στοιχέιο που ανέφερε ο πρόεδρος κ. Ε.Μυτιληναίος κατά την διάρκεια του teleconference ήταν ότι η συμφωνία με την ΔΕΗ δεν θα έχει τιμή που διαμορφώνεται ανάλογα με τις διακυμάνσεις των τιμών του LME και παράλληλα δεν θα υπάρξει προκαταβολή.
Το στοιχείο αυτό έχει εκληφθεί εξαιρετικά θετικά από τους αναλυτές, που εξέλαβαν ένα σταθερό πλαίσιο, το οποίο στην τριετία αυτή θα επιδράσει θετικά για την εταιρία.
Η Citi που καλύπτει πλεόν την Μυτιληναίος δια του εκπροσώπου της αναφέρθηκε στο θέμα του Hedging για την παραγωγή της Αλουμίνιον, με δεδομένο ότι οι ανταγωνιστές της έχουν υιοθετήσει αυτήν την πρακτική.
Ο κ. Μυτιληναίος σημείωσε ότι αυτή είνα μια δύσκολη δουλειά, που η εταιρία την κάνει χρόνια με επιτυχία και είναι υποχρεωμένη να την κάνει, όταν οι τιμές έχουν την ταχεία εξέλιξη που έχουν. Και ξεκαθάρισε ότι τα κέρδη της Αλουμίνιον θα είναι φέτος πολυ καλά και δεδομένα ανοδικά για το το 2022.
Οι εισφορές που μπήκαν στην Rusal από την ρωσική κυβέρνηση είναι άγνωστο πόσο θα κρατήσουν, αφού λήξει η αρχική περίοδος μέχρι το τέλος του έτους , αλλά ήδη δημιουργείται ένα σημαντικό έλλειμμα προμήθειας αλουμινίου στην ευρωπαϊκή αγορά. Σαφέστερη εικόνα θα υπάρξει από τον Αύγουστο.

Με κόστος το FIT For 55

Για την ευρωπαϊκή πολιτική Fit For 55, που στόχο έχει την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή o κ. Μυτιληναίος ανέφερε, ότι η Ευρώπη θα πρέπει να είναι ο πρωτοπόρος για την μείωση των εκοπμπών ρύπων στον πλανήτη. Αυτό  σημαίνει, ότι αν πάρουμε ένα εργοστάσιο χαλυβουργίας και το μετακινήσουμε στην Αίγυπτο, για να αποφύγουμε τα διαφαινόμενα αντικίνητρα της Ευρώπης, δεν θα έχουμε κάνει απολύτως τίποτε, καθώς η ζημιά των ρύπων δεν θα αποφευχθεί.
Η πράσινη μεταστροφή δεν θα είναι χωρίς κόστος τόνισε, που προκύπτει σαφέστατα από τους σχεδιασμούς που έχουν λάβει χώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η εταιρία από την πλευρά της δεν θα έχει επιπτώσεις από αυτήν την μεταβατική περίοδο και τουλάχιστον μέχρι το 2025 - 26.
Μέχρι τότε όμως πολλές διεργασίες για την ευρωπαϊκή βιομηχανία αναμένεται να έχουν αποδώσει καρπούς.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

https://www.worldenergynews.gr/index.php?id=526594

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης