Enel: Deal 1 δισ. ευρώ με την ERG για την εξαγορά υδροηλεκτρικών

Enel: Deal 1 δισ. ευρώ με την ERG για την εξαγορά υδροηλεκτρικών

 Η Enel είναι ο κυρίαρχος υδροηλεκτρικός παίκτης της Ιταλίας με χωρητικότητα σχεδόν 12,5 γιγαβάτ

 

Η Enel ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να αγοράσει υδροηλεκτρικά περιουσιακά στοιχεία από τον ιταλικό όμιλο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ERG σε συμφωνία αξίας ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Η μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφελείας της Ευρώπης ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να αποκτήσει ένα χαρτοφυλάκιο 527 μεγαβάτ περιουσιακών στοιχείων από την ERG που παράγει κατά μέσο όρο περίπου 1,5 τεραβατώρες ενέργειας ετησίως. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει στις αρχές του επόμενου έτους.
Η Enel, ο κυρίαρχος υδροηλεκτρικός παίκτης της Ιταλίας με χωρητικότητα σχεδόν 12,5 γιγαβάτ, ότι θα χρηματοδοτήσει τη συμφωνία από ταμειακές ροές και τρέχοντα χρέη. "Χάρη στην απόκτηση αυτών των στρατηγικών περιουσιακών στοιχείων ... κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για να πετύχουμε τον στόχο μας για την απομάκρυνση άνθρακα του ομίλου", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Enel Green Power, Salvatore Bernabei.

Πράσινη ενέργεια

Η Enel, ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους πράσινης ενέργειας στον κόσμο, έχει δεσμευτεί να δαπανήσει 160 δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα 10 χρόνια για να απανθρακοποιήσει την εταιρεία έως το 2050. Η Enel ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να καταβάλει 1,039 δισεκατομμύρια ευρώ, ανεβάζοντας την αξία των περιουσιακών στοιχείων συμπεριλαμβανομένου του χρέους, στα 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.
Νωρίτερα τη Δευτέρα δύο πηγές ανέφεραν ότι η Enel ήταν σε τελευταίες φάσεις για να αγοράσει περιουσιακά στοιχεία από την ERG έναντι περίπου 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.
Η ERG, ένας από τους κορυφαίους παίκτες της αιολικής ενέργειας στην Ευρώπη, πουλάει τα περιουσιακά στοιχεία, μαζί με ορισμένους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο, για να επιταχύνει τη διαδικασία δημιουργίας ενός καθαρού αιολικού και ηλιακού φορέα. Τον Μάιο δεσμεύτηκε να δαπανήσει 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια για να προσθέσει 1,5 GW ανανεώσιμης δυναμικότητας στην Ιταλία και στο εξωτερικό.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ERG, Paolo Merli, δήλωσε ότι ο όμιλος στόχευε να ολοκληρώσει την πώληση των θερμοηλεκτρικών περιουσιακών στοιχείων τους επόμενους μήνες. Οι Rothschild και Mediobanca ήταν οι σύμβουλοι της ERG στη συμφωνία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης