Επικαιρότητα

Πύρινη κόλαση στην Αττική με ένα νεκρό - Ανεξέλεγκτα μέτωπα - Καίγονται σπίτια σε Αφίδνες, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Κρυονέρι

Πύρινη κόλαση στην Αττική με ένα νεκρό - Ανεξέλεγκτα μέτωπα - Καίγονται σπίτια σε Αφίδνες, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Κρυονέρι
Εκατοντάδες σπίτια και επιχειρήσεις έχουν καεί - Εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός στην Πάρνηθα, συνελήφθη ύποπτος
Upd Δραματικές ώρες ζει η Αττική, της οποίας το βόρειο τμήμα τελεί υπό πύρινο κλοιό ύστερα από την αναζωπύρωση χθες Πέμπτη 5/8 το μεσημέρι της πυρκαγιάς στους πρόποδες της Πάρνηθας και στη Βαρυμπόμπη.
Δυστυχώς ένας κάτοικος της Ιπποκράτειου Πολιτείας έχασε τη ζωή του! Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για ένα άνδρα περίπου 40 ετών, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι έπειτα από τροχαίο, όταν γλίστρησε με τη μοτοσικλέτα του υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, με αποτέλεσμα να πέσει στο οδόστρωμα και να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι.
Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, μάλιστα, ο άτυχος άνδρας φέρεται να ήταν εθελοντής πυροσβέστης ο οποίος είχε βρεθεί στο σημείο για συνδράμει στην κατάσβεση.
Επίσης, ο Σκάι μετέδωσε πληροφορίες για αγνοούμενο στις Αφίδνες.

Ανεξέλεγκτα τα μέτωπα

Παρά τις ρίψεις νερού και τις επιχειρήσεις από τα εναέρια μέσα, η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη καθώς καταγράφονται συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Αφίδνες, Ιπποκράτειο Πολιτεία ακόμα και στη Λίμνη Μαραθώνα εξαιτίας και της ενίσχυσης των ανέμων.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στις Αφίδνες, όπου καίγονται σπίτια και εγκαταστάσεις, τη στιγμή που υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες στην ευρύτερη περιοχή με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη να διατηρήσουν διαχειρίσιμα τα πύρινα μέτωπα, έτσι ώστε οι φλόγες να μην ξεφύγουν και να μην πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπάρχει επίσης ένα μεγάλο μέτωπο προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία ενώ σπίτια καίγονται και στο Κρυονέρι.

Διαδοχικές εκκενώσεις οικισμών

Εν τω μεταξύ, νέα μηνύματα εστάλησαν από το 112 με τα οποία ζητούνται τόσο από τους κατοίκους στο Καπανδρίτι και στο Πολυδένδρι να εκκενώσουν την περιοχή προς Βαρνάβα-Νέα Μάκρη από επαρχιακή οδό Μαραθώνος-Καπανδριτίου όσο και στους κατοίκους στη Μαλακάσα ή του οικισμού Σφενδάλη να εκκενώσουν προς Ωρωπό μέσω της Λεωφόρου Αθηνών - Ωρωπού ενώ εντολή εκκένωσης έχει δοθεί επίσης στο Καλέντζι και στη Λίμνη Μαραθώνα.
Λίγο μετά τις 14:30 εστάλη και νέο μήνυμα από το 112, με το οποίο ζητείται από τους κατοίκους του Αγίου Στεφάνου, του Πευκόφυτου και του οικισμού Ποντίων να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους προς Αθήνα μέσω της λεωφόρου Θησέως και της λεωφόρου Κηφισίας.

Φόβοι για ενίσχυση ανέμων

Κύριο μέλημα των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να προλάβουν να οριοθετήσουν και να ελέγξουν κάπως το τεράστιο αυτό πύρινο μέτωπο, πριν αλλάξει ο καιρός μια και οι μετεωρολογικές προγνώσεις κάνουν λόγο για επικράτηση δυτικών ανέμων έντασης έως και 7 μποφόρ, από το μεσημέρι και μετά, εξέλιξη που θα καταστήσει εξαιρετικά δύσκολο το έργο των δυνάμεων να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.
Σύμφωνα με την έκτακτη ενημέρωση στην οποία προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής  Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 56 ενεργά πύρινα μέτωπα σε όλη την χώρα, ενώ ανησυχία προκαλεί ότι βαθμιαία θα ενισχυθούν οι δυτικοί άνεμοι, οι οποίοι θα φτάσουν και στα 6 μποφόρ.
Για την εξέλιξη της πυρκαγιάς τόσο στην Αττική όσο και στα υπόλοιπα μεγάλα πύρινα μέτωπα ανά την χώρα ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός στην Πάρνηθα και πως συνελήφθη ένας ύποπτος στο Κρυονέρι.






1_38.jpg



2_51.jpg




76.png




Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης