Ενέργεια

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Στα 1.187 οι ταξινομήσεις μέχρι και τον Ιούλιο

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Στα 1.187 οι ταξινομήσεις μέχρι και τον Ιούλιο

 Πρώτο μοντέλο στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2021 είναι το Tesla Model 3

 

Mε τη συμβολή του κρατικού προγράμματος επιδοτήσεων «Κινούμαι Ηλεκτρικά» οι συνολικές ταξινομήσεις στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2021 έφτασαν τις 1.187 μονάδες.

Πρώτο μοντέλο στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2021 είναι το Tesla Model 3, με τα Peugeot 208 και 2008 να ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση της εμπορικής κατάταξης. Mε τη συμβολή πάντα του κρατικού προγράμματος επιδοτήσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) «Κινούμαι Ηλεκτρικά» οι ταξινομήσεις στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα έφτασαν τις 1.187 μονάδες, με το μερίδιό τους στο σύνολο της ελληνικής αγοράς νέων επιβατικών αυτοκινήτων του 2021 να ανέρχεται στο 1,72%.
Στο πρώτο εξάμηνο του 2021 το ΒΕV (battery electric vehicle) το μοντέλο που προηγείται στον εμπορικό πίνακα που αναγράφονται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι το Tesla Model 3, με 317 μονάδες. Επίσης, η Tesla είναι στην πρώτη θέση των ταξινομήσεων ηλεκτρικών μοντέλων από πλευράς εταιρειών, ενώ το ίδιο ισχύει και για το Model 3 στα μοντέλα. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Peugeot, με συνολικά 210 ταξινομήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Την πρώτη τριάδα κλείνει η Volkswagen, η οποία ακολουθεί αριθμώντας συνολικά 157 ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Fiat, με τις 75 ταξινομήσεις του ηλεκτρικού 500.
Από το φθινόπωρο, όπου αναμένεται και η εξαγγελία ενίσχυσης του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» με επιπλέον κίνητρα, προβλέπεται οι ταξινομήσεις αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων να αυξηθούν περαιτέρω.

Πηγή:4τροχοί

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης