Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Διυλιστήρια σε Κίνα και Ν.Κορέα αγοράσαν 5 εκατ. βαρέλια αμερικανικό αργό

Διυλιστήρια σε Κίνα και Ν.Κορέα αγοράσαν 5 εκατ. βαρέλια αμερικανικό αργό

Αύξηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος της Ασίας για το αμερικανικό αργό πετρέλαιο υψηλής περιεκτικότητας σε θείο

 

Τα νοτιοκορεατικά και κινεζικά διυλιστήρια φόρτωσαν τουλάχιστον 5 εκατομμύρια βαρέλια αμερικανικού αργού Mars για τον Σεπτέμβριο, εκμεταλλευόμενοι τις χαμηλότερες τιμές τις τελευταίες εβδομάδες, ανέφεραν πηγές της βιομηχανίας.

Οι αγορές θα μπορούσαν να αυξήσουν τον όγκο του αμερικανικού αργού φόρτωσης για την Ασία, τον Σεπτέμβριο από ένα χαμηλό τετραετίας τον προηγούμενο μήνα, όταν οι ισχυρές αμερικανικές τιμές αργού πετρελαίου ανέστειλαν τις εξαγωγές, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv Eikon.
Άλλοι βαθμοί όπως το West Texas Intermediate (WTI) και το West Texas Light (WTL) που κατευθύνονται τακτικά προς τα ανατολικά έχουν κρατηθεί επίσης για την Ασία, ανέφεραν οι πηγές.

Ο συνεχιζόμενος περιορισμός της παραγωγής από τους παραγωγούς της Μέσης Ανατολής και η καθυστερημένη επιστροφή των ιρανικών βαρελιών στις διεθνείς αγορές συνέβαλαν επίσης στην αύξηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος της Ασίας για το αμερικανικό αργό πετρέλαιο υψηλής περιεκτικότητας σε θείο, ανέφεραν.
Διυλιστήριο της Νότιας Κορέας αγόρασε 3 εκατομμύρια βαρέλια άλλου βαθμού, ενώ η Unipec, ο εμπορικός βραχίονας της μεγαλύτερης διύλισης της Ασίας Sinopec (NYSE: SHI), πήρε τουλάχιστον 2 εκατομμύρια βαρέλια, ανέφεραν οι πηγές.

Η Unipec ναύλωσε το υπερ -δεξαμενόπλοιο Cosnew Lake για να φορτώσει αργό από τη Λουιζιάνα στις 23 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv Eikon. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να ναυλώσει ένα πλοίο Suezmax για αναχώρηση στις αρχές Σεπτεμβρίου, δήλωσαν οι ναυλομεσίτες.
Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η ταϊβανέζικη διύλιση Formosa Petrochemical Corp είχε εκδώσει διαγωνισμό για την αγορά αργού πετρελαίου Mars, αλλά δεν προχώρησε στην παραγγελία λόγω υψηλών προσφορών.
Υπάρχουν ακόμη 2 εκατομμύρια έως 4 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου Mars που δεν έχουν ακόμη διαπραγματευτεί και αυτά θα μπορούσαν ενδεχομένως να κατευθυνθούν στην Ασία, δήλωσε trader από τη Σιγκαπούρη. "Το αμερικανικό αργό έχει γίνει αρκετά φθηνό σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο και οι εξαγωγές των ΗΠΑ αυξήθηκαν εξαιτίας αυτού", δήλωσε ο Scott Shelton, ειδικός στον τομέα της ενέργειας στην United ICAP.
Το discount του Mars στα αμερικανικά συμβόλαια αργού διευρύνθηκε στα τέλη Ιουλίου στο μεγαλύτερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020, αλλά έκτοτε υποχώρησε λόγω της αύξησης της ζήτησης για εξαγωγές, δήλωσαν traders.
Η παραλλαγή Delta μειώνει τη ζήτηση πετρελαίου. Η αγορά από την Ασία του αργού πετρελαίου Mars έχει μειώσει εν μέρει τις τιμές για ανταγωνιστικές προμήθειες από τη Μέση Ανατολή, όπως το πετρέλαιο Basra του Ιράκ που διαπραγματεύονται με εκπτώσεις.

www.worldenerynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης