Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Aramco: Προς συμφωνία με την Reliance για την απόκτηση της επιχείρησης διύλισης – Deal 25 δισ. δολαρίων

tags :
Aramco: Προς συμφωνία με την Reliance για την απόκτηση της επιχείρησης διύλισης – Deal 25 δισ. δολαρίων
Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται το κλείσιμο της συμφωνίας

 Η Saudi Aramco βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για την απόκτηση περίπου 20% των μετοχών της επιχείρησης διύλισης πετρελαίου και χημικών της Reliance Industries Ltd για περίπου 20 έως 25 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές της Aramco , σύμφωνα με το Bloomberg News την Δευτέρα. Μια συμφωνία θα μπορούσε να επιτευχθεί τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται άτομα με γνώση του θέματος.

Η Reliance ανακοίνωσε την πώληση του 20% των μετοχών της στην εταιρεία πετρελαίου-χημικών στην Aramco για 15 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019, αλλά η συμφωνία σταμάτησε μετά την πτώση των τιμών και της ζήτησης πετρελαίου λόγω της πανδημίας.
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τα κέρδη της Aramco νωρίτερα τον Αύγουστο, ο διευθύνων σύμβουλος Amin Nasser είπε ότι η εταιρεία εξακολουθεί να κάνει τα δέοντα για την συμφωνία.
Στα τέλη Ιουνίου, ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος της Reliance, Mukesh Ambani, δήλωσε ότι ελπίζει να επισημοποιήσει τη συνεργασία της με την Aramco φέτος και ο πρόεδρός της Yasir Al-Rumayyan θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο του ινδικού ομίλου ως ανεξάρτητος διευθυντής. Οι μετοχές της Reliance αυξήθηκαν 2% στις 2.187,80 ρουπίες τη Δευτέρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης