Εξοικονόμηση

Ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος της Κλεάνθους

Ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος της Κλεάνθους
Η παρέμβαση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης

Τις εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος της Κλεάνθους, που είναι σε εξέλιξη, επιθεώρησε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Το σχολικό συγκρότημα, που βρίσκεται στην περιοχή της Τούμπας, αποτελείται από τέσσερα κτίρια διδακτηρίων κι ένα κλειστό γυμναστήριο και σκοπός του έργου είναι η δημιουργία ενός πρότυπου, πιλοτικού εκπαιδευτικού συγκροτήματος τόσο σε επίπεδο εξοικονόμησης ενέργειας όσο και σε επίπεδο παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ. Μεταξύ άλλων, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την αξιοποίηση της γεωθερμίας για την κάλυψη αναγκών θέρμανσης, την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων αλλά και βιοκλιματικές επεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο.

Η παρέμβαση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (στο πλαίσιο του άξονα προτεραιότητας «υποστήριξη της μετάβασης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς» - Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020) και από κονδύλια του δήμου, ενώ η συμβατική δαπάνη έχει διαμορφωθεί στο ύψος των περίπου 3 εκατ. ευρώ.

Οι εργασίες θα εκτελούνται τμηματικά, ώστε να μην απαιτηθεί η μεταφορά των σχολείων που στεγάζονται στο συγκρότημα της Κλεάνθους σε άλλη περιοχή. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Dήμου Θεσσαλονίκης, θα υπάρξουν μόνον προσωρινές φιλοξενίες μαθητών σε άλλες αίθουσες εντός του σχολικού συγκροτήματος, ενώ για την κάλυψη των αναγκών τοποθετούνται προσωρινά αίθουσες στο προαύλιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης