Ενέργεια

Απώλειες πάνω από 2% για το πετρέλαιο - Στα 66 δολ. το Brent, στα 63 δολ. το αργό

Απώλειες πάνω από 2% για το πετρέλαιο - Στα 66 δολ. το Brent, στα 63 δολ. το αργό

 ΕΙΑ: Τα αμερικανικά αποθέματα αργού υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα του Ιανουαρίου 2020 - Άνοδος στα αποθέματα βενζίνης

 

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν για έκτη ημέρα στο μεγαλύτερο σερί απώλειών τους από τον Φεβρουάριο του 2020, καθώς η άνοδος των κρουσμάτων COVID -19 παγκοσμίως τροφοδότησε τους φόβους για χαμηλότερη ζήτηση καυσίμων, ενώ η αιφνιδιαστική αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης των ΗΠΑ και το ισχυρότερο δολάριο ενίσχυσαν τις πιέσεις .


Περί τις 10:55 ώρα Ελλάδας το Brent υποχωρούσε 2,42%, στα 66,58 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό (WTI) υποχωρεί κατά 2,93% στα 63,51 δολάρια το βαρέλι .
Το WTI έχει υποχωρήσει πάνω από 7%, ενώ το Brent έχει απωλέσει περισσότερο από 6% κατά τη διάρκεια του πτωτικού σερί έξι ημερών, η μεγαλύτερη υποχώρησηε έξι ημερών και για τα δύο συμβόλαια από τις 28 Φεβρουαρίου 2020.

Οι απώλειες αντανακλούν τις ανησυχίες σχετικά με τις αυξανόμενες λοιμώξεις από κορωνοϊό που προκαλούνται από την παραλλαγή Delta, με θανάτους που σχετίζονται με τον ιό στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον μεγαλύτερο χρήστη πετρελαίου στον κόσμο, να αυξάνονται τον τελευταίο μήνα.
"Οι τιμές του αργού εξακολουθούν να φαίνονται ευάλωτες γύρω από τα επίπεδα στήριξης από τα μέσα έως τα τέλη του καλοκαιριού - 65 $ σε WTI και 67 $ σε Brent", ανέφερε σε σημείωμά του ο Craig Erlam, ανώτερος αναλυτής αγοράς της OANDA Europe.
Η βραδύτερη ανάπτυξη στην Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο, που προκλήθηκε από νέους περιορισμούς σε απάντηση των αυξανόμενων κρουσμάτων COVID-19 και τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα οδήγησαν τις τιμές του πετρελαίου, είπε ο Erlam.
"Μια κίνηση κάτω από $ 65 στο WTI, για παράδειγμα, θα μπορούσε να οδηγήσει τις τιμές να πέσουν ξανά στο εύρος συναλλαγών του 2ου τριμήνου μεταξύ $ 57 και $ 65. Αυτό θα ήταν μια πτώση από τα επίπεδα που είδαμε τους τελευταίους δύο μήνες", πρόσθεσε.

Αποθέματα  και παραγωγή στις ΗΠΑ

Μια απροσδόκητη αύξηση στα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα προκάλεσε επίσης ανησυχίες σχετικά με την επιβράδυνση της ζήτησης, δεδομένου ότι η ζήτηση για βενζίνη συνήθως κορυφώνεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο.Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 696.000 βαρέλια στα 228,2 εκατομμύρια, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας, (ΕΙΑ) έναντι των προσδοκιών των αναλυτών για πτώση 1,7 εκατομμυρίων βαρελιών. Ωστόσο, τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ μειώθηκαν 3,2 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα στα 435,5 εκατομμύρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2020, ανέφερε η ΕΙΑ"Η περίοδος αιχμής οδήγησης του καλοκαιριού στις ΗΠΑ τελειώνει μόλις η χώρα πρόκειται να αυξήσει την παραγωγή", δήλωσε ο Hiroyuki Kikukawa, γενικός διευθυντής έρευνας στη Nissan Securities.

Η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου των ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθεί στα 8,1 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως τον Σεπτέμβριο, η υψηλότερη από τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με τη έκθεση παραγωγικότητας γεωτρήσεων της ΕΙΑ.
"Οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν υπό πίεση βραχυπρόθεσμα από εποχιακούς παράγοντες και φόβους πανδημίας", δήλωσε ο Kikukawa.
Το ισχυρότερο δολάριο επιβάρυνε επίσης το κλίμα των επενδυτών. Το δολάριο αυξήθηκε σε υψηλό εννέα μηνών έναντι των ομολόγων, λόγω των προσδοκιών ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αρχίσει να μειώνει το κίνητρό της φέτος, καθιστώντας το πετρέλαιο σε δολάριο πιο ακριβό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης