Ενέργεια

Nord Stream 2: Στο τελικό στάδιο οι εργασίες του Fortuna

Nord Stream 2: Στο τελικό στάδιο οι εργασίες του Fortuna

Η κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2 πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 23 Αυγούστου σύμφωνα με δημοσιεύματα

 

Η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 έχει ολοκληρωθεί κατά 99%, ανακοίνωσε η εταιρεία εκμετάλλευσης την Τετάρτη, μετά από δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης ότι το έργο, το οποίο έχει επικριθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναμένεται να τελειώσει στις 23 Αυγούστου.

Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη υποχώρησαν απότομα μετά την ανακοίνωση.
Το πρακτορείο ειδήσεων Deutsche Welle ανέφερε, χωρίς να κατονομάζει τις πηγές, ότι η κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2 πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 23 Αυγούστου.
Η ελβετική Nord Stream 2 AG αρνήθηκε να δώσει μια πιθανή ημερομηνία ολοκλήρωσης, αλλά είπε ότι το ρωσικό σκάφος τοποθέτησης σωλήνων Fortuna εργάζεται στο τελευταίο μέρος της κατασκευής του αγωγού. Σε συνέντευξη του στην Handelsblatt τον περασμένο μήνα ο διευθύνων σύμβουλος Matthias Warnig, είπε ότι ο αγωγός, ο οποίος θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στη Γερμανία, θα πρέπει να ολοκληρωθεί στα τέλη Αυγούστου και να τεθεί σε λειτουργία φέτος.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin και η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel πρόκειται να συναντηθούν στη Μόσχα την Παρασκευή και πιθανότατα θα συζητήσουν για τον αγωγό, ο οποίος σύμφωνα με την Ουάσινγκτον θα αυξήσει την ευρωπαϊκή εξάρτηση από το ρωσικό αέριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης