Τελευταία Νέα

RWE: Κατασκευή φωτοβολταϊκής εγκατάστασης 200 MW στις ΗΠΑ

RWE: Κατασκευή φωτοβολταϊκής εγκατάστασης 200 MW στις ΗΠΑ
Το β' τρίμηνο του 2022 θα τεθεί σε εμπορική λειτουργία το project

Σε συνεργασία με την Constellation προχώρησε η RWE Renewables για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκής εγκατάστασης 200 MW ε συνδυασμό με σύστημα αποθήκευσης μπαταρίας 80 MW/120MWh στην κομητεία Bastrop του Τέξας.Η εγκατάσταση βρίσκεται υπό ανάπτυξη και αναμένεται να φτάσει σε εμπορική λειτουργία το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Η Constellation θεωρείται ένας κορυφαίος ανταγωνιστικός πάροχος ενεργειακών λύσεων. Όπως αναφέρεται, θα αγοράσει πιστοποιητικά ενέργειας και ειδικών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (RECs) που αντιστοιχούν σε τμήμα 140MW της συνολικής ισχύος 200MW του ηλιακού έργου της RWE «Big Star».

Ξεχωριστά, η Constellation έχει ισοδύναμες μακροπρόθεσμες συμφωνίες για να βοηθήσει στην τροφοδοσία των εργασιών του Τέξας των τηλεοπτικών σταθμών PepsiCo, McCormick & Company, Best Buy και ViacomCBS KTVT και KTXA. Αυτοί οι μεγάλοι εμπορικοί πελάτες θα λάβουν ενέργεια και REC από το έργο Big Star ως μέρος της λιανικής προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με την Constellation.

Η διευθύνων σύμβουλος της RWE Renewables για χερσαία αιολικά και φωτοβολταϊκά, Silvia Ortín υπογράμμισε ότι: «Ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δεσμευόμαστε να συμβάλλουμε στην ενεργειακή μετάβαση και να παρέχουμε επιλογές απαλλαγής από άνθρακα.

Η ηλιακή μας εγκατάσταση Big Star είναι σε καλή θέση για να παρέχει στην Constellation και τους μεγαλύτερους συνεργάτες της πράσινη ενέργεια για να τροφοδοτούν τις δραστηριότητές τους».

Από την πλευρά της Constellation, ο διευθύνων σύμβουλος Jim McHugh πρόσθεσε: «Είμαστε υπερήφανοι που παρέχουμε μια λύση καθαρής ενέργειας που βοηθά κορυφαίες εταιρείες όπως αυτές να λάβουν προληπτικά βήματα για την επίτευξη των περιβαλλοντικών τους στόχων μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

Τέλος, σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 1/3 της ικανότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Ομίλου RWE.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης