Galan στη WSJ: Υπέροχο ό,τι οι ΗΠΑ αγκαλιάζουν τις ΑΠΕ

Galan στη WSJ: Υπέροχο ό,τι οι ΗΠΑ αγκαλιάζουν τις ΑΠΕ
O διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας περιέγραψε το τέλειο μοντέλο ηλεκτρικού δικτύου

Αναφορά στην απόφαση που πήρε προ 20ετίας η Iberdrola για να «καταπιαστεί» με την πράσινη ενέργεια έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ignacio Galán, σε στνέντευξη που παραχώρησε στη Wall Street Journal. Ο ίδιος μάλιστα θεωρεί ότι ένα ηλεκτρικό δίκτυο που τροφοδοτείται εξ ολοκλήρου με ανανεώσιμη ενέργεια είναι δυνατό μέσω ενός συνδυασμού ήλιου, ανέμου, υδροηλεκτρικής ενέργειας και μπαταριών.

Παράλληλα, σχολίασε ότι πριν από 20 χρόνια, «δεχτήκαμε πολλές επικρίσεις από εκείνους που επενδύουν σε εργοστάσια παραγωγής άνθρακα και ορυχεία, οι οποίοι είπαν ότι ήταν ο μόνος τρόπος για να κρατήσουμε τα φώτα αναμμένα. Στην παρούσα όμως φάση, οι μονάδες παραγωγής ενέργειας από άνθρακα κλείνουν, οι μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας φυσικού αερίου σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται μόνο ως εφεδρείες και τα φώτα είναι αναμμένα και όλη την ώρα που η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνεται».

Ο Ignacio Galán υπογράμμισε την πίεση που δημιούργησαν τα lockdowns, λέγοντας ότι: «Οι πολιτικοί πλέον δέχονται πιέσεις, προκειμένου να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα. Και αυτό γιατί η πανδημία δίδαξε στους ανθρώπους ότι υπάρχει ένας άλλος κόσμος χωρίς καπνό, χωρίς ρύπανση».

Επίσης, χαρακτήρισε πολύ θετική εξέλιξη το γεγονός ότι οι ΗΠΑ δίνουν προσοχή στις ΑΠΕ με κλειστά εργοστάσια άνθρακα έως το 2035. «Είναι μια μεγάλη στιγμή τώρα, επειδή φαίνεται να υπάρχουν όλο και λιγότεροι εχθροί. Μερικοί από αυτούς γίνονται ανταγωνιστές ή ακόμη και συνεργάτες σε έργα. Αυτό είναι πραγματικά υπέροχο» συμπλήρωσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης