Τελευταία Νέα

Εnel Green Power: Αγορά δύο υπό κατασκευή φωτοβολταϊκών στη Ρουμανία από τη Mytilineos

Εnel Green Power: Αγορά δύο υπό κατασκευή φωτοβολταϊκών στη Ρουμανία από τη Mytilineos
Τα δύο έργα υπολογίζεται ότι θα αρχίσουν τη λειτουργία τους στο τέλος του 2022 και στις αρχές του 2023, αντιστοίχως
Σχετικά Άρθρα

Η Enel Green Power Ρουμανίας, μέλος του Ομίλου Enel, υπέγραψε δύο συμφωνίες αγοράς με τη MYTILINEOS, μέσω του Τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας, για την απόκτηση δύο υπό κατασκευή φωτοβολταικών πάρκων στις επαρχίες Τζιούρτζιου και Τελεορμάν στη Ρουμανία, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος περίπου 90 MW.

Το πρώτο είναι 63 MW και οι εργασίες του αναμένεται να ξεκινήσουν στο τέλος του 2021, ενώ το δεύτερο θα έχει 26 ΜW εγκατεστημένη ισχύ και η κατασκευή του έχει προγραματιστεί για την αρχή του 2022. Τα δύο έργα υπολογίζεται ότι θα αρχίσουν τη λειτουργία τους στο τέλος του 2022 και στις αρχές του 2023, αντιστοίχως.

«Η Enel Green Power επιταχύνει την ενεργειακή μετάβαση στη Ρουμανία, ως ο παγκόσμιος ηγέτης της ανανεώσιμης ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα της χώρας. Οι πρόσφατες προσθήκες αποτελούν μέρος της ευρύτερης στρατηγικής μας στη Ρουμανία, η οποία τώρα εισέρχεται δυναμικά στη φάση της απολιγνιτοποίησης», δήλωσε ο Αριστοτέλης Χαντάβας, Επικεφαλής Ευρώπης της Enel Green Power. «Με την αύξηση της συνολικής εγκατεστημένης ισχύς στις ανανεώσιμες, διευκολύνουμε τη Ρουμανία να πετύχει τους περιβαλλοντικούς της στόχους, υποστηρίζοντας το κοινό όραμα της Πράσινης Ευρωπαϊκής Συμφωνίας, και να εδραιώσει μια πιο ανταγωνιστική οικονομία χωρίς ορυκτά καύσιμα. Ταυτόχρονα, ενισχύουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη των εθνικών και τοπικών επιχειρήσεων».

Τα δύο φωτοβολταϊκά έργα μόλις ολοκληρωθούν υπολογίζεται ότι θα παράγουν ετησίως σχεδόν 130 GWh, εξοικονομώντας κάθε χρόνο περίπου 140.000 τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Επίσης, θα αυξήσουν σημαντικά τη σημερινή εγκατεστημένη ισχύ των φωτοβολταϊκών στη χώρα, η οποία ανέρχεται μόλις στα 36 MW.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης