Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πυρετώδεις προετοιμασίες της Ισπανίας για περιοριστικά μέτρα των αυξήσεων στα τιμολόγια

Πυρετώδεις προετοιμασίες της Ισπανίας για περιοριστικά μέτρα των αυξήσεων στα τιμολόγια
Απογοητευμένο το σύνολο των πολιτών της χώρας από την στάση της κυβέρνησης στην αύξηση των τιμών ηλ. ενέργειας, σύμφωνα με δημοσκόπηση
Σχετικά Άρθρα

Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με σοκ σε ό,τι αφορά τις τιμές ενέργειας, με το κόστος του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας να έχει εκτοξευθεί πλέον σε επίπεδα ρεκόρ.

Για τον λόγο αυτό όλες οι χώρες ψάχνουν τρόπους και μέσα, προκειμένου να μην πέσει όλο το βάρος στους καταναλωτές. Στην προκειμένη περίπτωση, η κυβέρνηση της Ισπανίας θα εξετάσει άμεσα ένα νέο πακέτο μέτρων περιορισμού της  γρήγορης αύξησης των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας στην χονδρεμπορική αγορά.

Σύμφωνα με το euractiv.com, η κυβερνητική εκπρόσωπος Isabel Rodríguez δήλωσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για να εκπληρώσει τη δέσμευση που εξέφρασε την περασμένη εβδομάδα ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Ισπανίας, Pedro Sánchez. Μάλιστα, σε συνέντευξή του το Σαββατοκύριακο, ο Sánchez είπε ότι η κυβέρνηση πρόκειται να ξεκινήσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε μια προσπάθεια να μειώσει το αυξανόμενο κόστος ισχύος στην Ισπανία, που βίωσε τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Ρεκόρ πληθωρισμού

Ο ισπανικός πληθωρισμός αυξήθηκε στο 3,3% τον Αύγουστο, το υψηλότερο επίπεδο από το 2012, κυρίως λόγω της ρεκόρ αύξησης των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας, ανέφερε το Ισπανικό Στατιστικό Ινστιτούτο (INE). Στη συνέντευξή του στο El País, ο Sánchez δεσμεύτηκε να μειώσει τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας στα επίπεδα του 2018 έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ο Sánchez εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητά του ότι θα υπάρξει μια «δίκαιη ανάκαμψη» στην Ισπανία μετά τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού. Τέλος, αναφέρεται πώς σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα (6 Σεπτεμβρίου) από την El Mundo, το 84,2% των Ισπανών δηλώνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάνει αρκετά για να μετριάσει τον αντίκτυπο που είχε η αύξηση των τιμών της ενέργειας στα νοικοκυριά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης