ESG και στην υδροηλεκτρική ενέργεια για την προσέλκυση επενδύσεων

ESG και στην υδροηλεκτρική ενέργεια για την προσέλκυση επενδύσεων
Στόχος η ενίσχυση της διαφάνειας

Το Συμβούλιο Υδροηλεκτρικής Αειφορίας (HSC) ξεκίνησε ένα πρότυπο απόδοσης ESG για την κοινωνική και περιβαλλοντική διακυβέρνηση με στόχο να ενισχύσει τη διαφάνεια στη βιομηχανία και να δώσει στους επενδυτές περισσότερη εμπιστοσύνη στην υποστήριξη νέων έργων σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση
Η υδροηλεκτρική ενέργεια παρείχε το ένα έκτο της παγκόσμιας ηλεκτρικής ενέργειας το 2020, αλλά τα νέα έργα έχουν επιβραδυνθεί, εν μέρει λόγω των μακρών διαδικασιών αδειοδότησης, των κινδύνων από περιβαλλοντικές εκτιμήσεις και της αντίθεσης των τοπικών κοινοτήτων.

"Ο τομέας της υδροηλεκτρικής ενέργειας χρειάζεται ένα αξιόπιστο, διαφανές σύστημα πιστοποίησης που θα δώσει κίνητρα για τα καλύτερα έργα", δήλωσε ο Ashok Khosla, πρόεδρος της HSC σε δήλωση.
"Αυτό θα δώσει στις κοινότητες, τις κυβερνήσεις και τους επενδυτές μεγαλύτερη εμπιστοσύνη για τα καθαρά οφέλη τους και τον τρόπο μετριασμού των επιπτώσεων στο τοπικό περιβάλλον", συμπλήρωσε.
Το HSC είναι ένας παγκόσμιος φορέας που αποτελείται από εκπροσώπους ενεργειακών εταιρειών, κυβερνητικών υπηρεσιών, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και κοινωνικών και περιβαλλοντικών ΜΚΟ.
Οι προγραμματιστές θα πρέπει να προωθήσουν έργα για την πιστοποίηση τα οποία θα αξιολογηθούν από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες χρησιμοποιώντας διάφορα κριτήρια όπως συνθήκες εργασίας και εργασίας, μετριασμός και ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή, επιπτώσεις στην κοινότητα και επιπτώσεις στη βιοποικιλότητα.
Αρκετοί συμμετέχοντες σε παγκόσμιο έργο υδροηλεκτρικής ενέργειας δήλωσαν ότι θα επιδιώξουν να επιτύχουν το νέο πρότυπο. "Δεν θα συμμετάσχουμε σε έργα υδροηλεκτρικής ενέργειας που δεν συμμορφώνονται πλήρως με τις απαιτήσεις που ορίζονται στο Πρότυπο Αειφορίας Υδροηλεκτρικής Ενέργειας", δήλωσε στην ανακοίνωση ο Pascal Radue, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της GE Renewable Energy Hydro Solutions.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης