Ενέργεια

Ποια είναι η Macquarie που εξαγοράζει το 49% του ΔΕΔΔΗΕ

Ποια είναι η Macquarie που εξαγοράζει το 49% του ΔΕΔΔΗΕ
Στις 31 Μαρτίου 2021 διέθετε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση  άνω των 427,3 δισεκατομμυρίων δολ.

Η Macquarie Group Limited είναι μια αυστραλιανή πολυεθνική ανεξάρτητη τράπεζα επενδύσεων και εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Με έδρα και εισηγμένη την Αυστραλία (η Macquarie απασχολεί περισσότερους από 15.000 υπαλλήλους σε 32 αγορές, είναι ο μεγαλύτερος διαχειριστής παγίων υποδομής στον κόσμο και ο κορυφαίος σύμβουλος συγχωνεύσεων και εξαγορών της Αυστραλίας, με περισσότερα από 595 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας σε υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία. Οι λειτουργικοί όμιλοι της εταιρείας περιλαμβάνουν Τραπεζικές και Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες, Commodities and Global Markets, Macquarie Asset Management και Macquarie Capital.

Συγκεκριμένα η Macquarie είναι ένας παγκόσμιος όμιλος χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών που δραστηριοποιείται σε 32 αγορές σε θέματα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, λιανικής και τραπεζικής επιχειρήσεων, διαχείρισης πλούτου, χρηματοδοτικής μίσθωσης και χρηματοδότησης περιουσιακών στοιχείων, πρόσβασης στην αγορά, εμπορίας βασικών προϊόντων, ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εξειδικευμένων συμβουλών, αύξησης κεφαλαίου και κύριων επενδύσεων. «Η ποικιλία των δραστηριοτήτων μας, σε συνδυασμό με μια ισχυρή κεφαλαιακή θέση και ένα ισχυρό πλαίσιο διαχείρισης κινδύνου, συνέβαλε στο 52χρονο ρεκόρ συνεχιζόμενης κερδοφορίας» αναφέρει στην ιστοσελίδας της η εταιρεία. Το 2020 είχε έσοδα 3,61 δισ. ευρώ και καθαρά κέρδη 1,16 δισ. ευρώ

.
Διαχείριση περιουσιακών στοιχείων

Το MIRA είναι μέρος της Macquarie Asset Management (MAM) - ο βραχίονας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων του ομίλου Macquarie. Η MAM είναι ένας από τους 50 κορυφαίους παγκόσμιους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων, παρέχοντας επενδυτικές λύσεις σε πελάτες σε διάφορες δυνατότητες, όπως υποδομές, ακίνητα, γεωργία, μετοχές, πάγιο εισόδημα, ιδιωτική πίστωση και λύσεις πολλών περιουσιακών στοιχείων. Στις 31 Μαρτίου 2021, η MAM διέθετε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση  άνω των 427,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ .

Το MIRA διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία 148 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων: πάνω από 150 επιχειρήσεων χαρτοφυλακίου, περίπου 480 ακινήτων και 4,7 εκατομμυρίων εκταρίων γεωργικής γης.

Η Macquarie Group Limited (Macquarie) είναι ένας χρηματοοικονομικός όμιλος που παρέχει στους πελάτες διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και χρηματοδότηση, τραπεζικές, συμβουλευτικές λύσεις και λύσεις κινδύνου και κεφαλαίου σε σχέση με το χρέος.

Η Macquarie ιδρύθηκε το 1969 και απασχολεί πάνω από 15.800 άτομα παγκοσμίως. Είναι εισηγμένη στο Australian Securities Exchange (ASX: MQG).

Eπικεφαλής της Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA) είναι ο Leigh Harrison. Με έδρα το Λονδίνο, ηγείται μιας ομάδας περισσότερων από 550 ατόμων παγκοσμίως και επικεντρώνεται στην υποστήριξη της ανάπτυξης της επιχείρησης σε νέους τομείς και αγορές. Είναι ενεργό μέλος της επιτροπής επενδύσεων για πολλά από τα κεφάλαια του τμήματος.

Εξαγορές

Το 2010, ο όμιλος Macquarie ολοκλήρωσε την τότε μεγαλύτερη εξαγορά του με την αγορά της Delaware Investments, μιας κορυφαίας εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων με έδρα τις ΗΠΑ, από τον οικονομικό όμιλο Lincoln. [
Ως αποτέλεσμα της εξαγοράς, η Macquarie έγινε ένας από τους 50 κορυφαίους διαχειριστές παγίων στον κόσμο.
Η Delaware Investments έγινε Macquarie Investment Management το 2017.
Τον Μάρτιο του 2015, η Macquarie ανακοίνωσε την απόκτηση χαρτοφυλακίου λειτουργικής μίσθωσης αεροσκαφών ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ από την AWAS Aviation Capital Limited, ανεβάζοντας το χαρτοφυλάκιο της Macquarie σε περισσότερα από 220 αεροπλάνα.
Τον Οκτώβριο, η Macquarie συνήψε συμφωνία για την απόκτηση του χαρτοφυλακίου χρηματοδότησης Esanda ύψους 8,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον ANZ Banking Group.
Τον Ιούνιο του 2017, η επιχείρηση εμπορευμάτων και παγκόσμιων αγορών της Macquarie ολοκλήρωσε την εξαγορά της πετρελαϊκής επιχείρησης της Cargill Inc καθώς και της επιχείρησης ενέργειας και φυσικού αερίου στη Βόρεια Αμερική.
Η συναλλαγή επέκτεινε το παγκόσμιο οικονομικό και επιχειρηματικό αποτύπωμα της Macquarie, συμπεριλαμβανομένης της Γενεύης και της Μινεάπολης.
Επίσης την ίδια χρονιά, η Macquarie, μέσω μιας συμφωνίας στην οποία εξαγόρασε την Thames Water, ιδιωτική εταιρεία κοινής ωφέλειας που είναι υπεύθυνη για τη δημόσια παροχή νερού και την επεξεργασία λυμάτων στην περιοχή του Λονδίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαπιστώθηκε ότι είχε μεταβιβάσει στην Thames Water 2 δισεκατομμύρια χρέη πριν την πώληση του μεριδίου της στην εταιρεία.
Αυτές οι γνωστοποιήσεις ακολούθησαν τον έλεγχο των πιθανών οικονομικών αιτιών της εκτεταμένης ρύπανσης του Τάμεση με ακατέργαστα λύματα μεταξύ 2012 και 2014, για τα οποία στην Thames Water επιβλήθηκε πρόστιμο 20 εκατομμυρίων λιρών. Σε απάντηση στην κριτική, η Macquarie σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της η Thames Water επένδυσε περισσότερα από 11 δισεκατομμύρια λίρες ή περίπου 1 δισεκατομμύριο λίρες ετησίως, δύο φορές περισσότερα από αυτά που επενδύθηκαν κατά την πενταετία πριν από την ιδιωτικοποίηση το 1989. Η κεφαλαιακή επένδυση που πραγματοποιήθηκε για την παροχή νερού στο Λονδίνο ήταν η πρώτη σημαντική επένδυση από τη βικτοριανή εποχή. Τον Μάρτιο του 2020, το Cincinnati Bell, το οποίο κατέχει επίσης το Hawaiian Tel από τη συγχώνευση του Ιουλίου 2018, συγχωνεύτηκε με την Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA). Το 2021, η εταιρεία ανακοίνωσε την αγορά της εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων με έδρα το Κάνσας Σίτι, Waddell & Reed έναντι 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης