TotalEnergies: 13-15 δισ. ετησίως οι επενδύσεις στις ΑΠΕ το 2022-2025

TotalEnergies: 13-15 δισ. ετησίως οι επενδύσεις στις ΑΠΕ το 2022-2025
Η εταιρεία δεσμεύτηκε επίσης ότι θα συνεχίσει να ελέγχει τις δαπάνες της τα επόμενα χρόνια καθώς διαθέτει το μεγαλύτερο μέρος της αναπτυξιακής της επένδυσης στο φυσικό αέριο και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Η TotalEnergies SE δήλωσε σήμερα (28/9) σύμφωνα με το Reuters, ότι θα αγοράσει πίσω 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια από τις μετοχές της το τέταρτο τρίμηνο, εκπληρώνοντας την υπόσχεση που δόθηκε νωρίτερα φέτος για την αύξηση των αποδόσεων και την προσέλκυση επενδυτών.

Η εταιρεία δεσμεύτηκε επίσης ότι θα συνεχίσει να ελέγχει τις δαπάνες της τα επόμενα χρόνια καθώς διαθέτει το μεγαλύτερο μέρος της αναπτυξιακής της επένδυσης στο φυσικό αέριο και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Χθες (27/9) μάλιστα, είχε τονίσει ότι αναμένει η ζήτηση πετρελαίου να κορυφωθεί μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας.

Σταδιακό recovery

Μετά την ιστορική ύφεση που υπέστησαν οι μεγαλύτεροι παραγωγοί ενέργειας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αρχίζει σταδιακά να αλλάζει η κατάσταση και να αυξάνονται οι ταμειακές ροές, λόγω των αυξημένων τιμών του αργού.

ι περισσότερες ευρωπαϊκές εταιρείες πετρελαίου έχουν υποσχεθεί να επιστρέψουν τα επιπλέον κεφάλαια στους επενδυτές ή να τα διοχετεύσουν σε πηγές ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα, αντί να επιχειρήσουν να επεκτείνουν την παραγωγή πετρελαίου.

Η στρατηγική της εταιρείας

Η TotalEnergies εκφράζει την σιγουριά της για «την ικανότητά της να συνδυάζει ενεργειακή μετάβαση και απόδοση μετοχών, δημιουργώντας την μακροπρόθεσμη αξίας τους». Ο γαλλικός ενεργειακός γίγαντας θα επενδύσει 13 έως 15 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως από το 2022 έως το 2025. Το ανώτερο τέλος αυτού του εύρους είναι 1 δισεκατομμύριο δολάρια χαμηλότερο από την προηγούμενη πρόβλεψη.

Η εταιρεία αναμένει ότι η συνολική παραγωγή ενέργειας θα αυξηθεί κατά 30% έως το 2030, με την ανάπτυξη να κατανέμεται ομοιόμορφα μεταξύ ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και υγροποιημένου φυσικού αερίου. Αν η τιμή του πετρελαίου ήταν κατά μέσο όρο 50 δολάρια το βαρέλι, η TotalEnergies προβλέπει αύξηση ταμειακών ροών 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ 2021 και 2026, υποστηρίζοντας την αύξηση των μερισμάτων, ανέφερε η εταιρεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης