Τελευταία Νέα

Scholz: Focus σε Αιολικά, Υπεράκτια και Ηλιακή Ενέργεια - Κυβέρνηση μέχρι τα Χριστούγεννα

Scholz: Focus σε Αιολικά, Υπεράκτια και Ηλιακή Ενέργεια - Κυβέρνηση μέχρι τα Χριστούγεννα

 Ο Scholz, σε διήμερο ταξίδι στην Ουάσινγκτον ως υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα σχηματίσει κυβέρνηση μέχρι τα Χριστούγεννα

 

Ο Γερμανός Olaf Scholz δήλωσε ότι μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών θα προωθήσει την επέκταση των επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και υποδομών ενέργειας, καθώς εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα διαδεχθεί την Angela Merkel ως καγκελάριο μέχρι το τέλος του έτους.

«Μια από τις πιο σημαντικές πτυχές της νέας κυβέρνησης θα είναι να αποφασίσει για την επέκταση της παραγωγής ενέργειας που προέρχεται από υπεράκτια και χερσαία πάρκα και από την ηλιακή ενέργεια », δήλωσε ο Scholz σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του Bloomberg.
«Και θα πρέπει να αυξήσουμε τις επενδύσεις στο δίκτυο».

Ο Scholz, σε διήμερο ταξίδι στην Ουάσινγκτον ως υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα σχηματίσει κυβέρνηση μέχρι τα Χριστούγεννα. "Φαίνεται πολύ καλό, αυτό που κάνουμε", δήλωσε, αναφερόμενος στις συνομιλίες συνασπισμού. Ενώ ο Scholz είναι μακριά, αξιωματούχοι του SPD του Κόμματος των Πρασίνων και των Ελεύθερων Δημοκρατών προχωρούν στις συνομιλίες για μια νέα κυβέρνηση.
Μετά από δεκατέσσερις ώρες διερευνητικών συνομιλιών αυτή την εβδομάδα φάνηκε μια αναδυόμενη συναίνεση παρά τις πολιτικές διαφορές τους

Συνομιλίες

Τα μέρη θα ξανασυναντηθούν την Παρασκευή, όταν θα στοχεύσουν σε μια προκαταρκτική συμφωνία. Εάν υπογράψουν, θα συμμετάσχουν σε ολοκληρωμένες συνομιλίες συνασπισμού για τη δημιουργία τριμερούς συμμαχίας.
Ο νικητής των εκλογών SPD προσέφερε μια άποψη για τις διαπραγματεύσεις, οι λεπτομέρειες των οποίων έχουν μείνει άγνωστες, λέγοντας ότι ο χρόνος εξόδου της Γερμανίας από τον άνθρακα θα είναι καθοριστικός.
«Αυτό είναι το σχέδιό μας» για έξοδο από τον άνθρακα, είπε στη συνέντευξη. Το SPD του Scholz κέρδισε με μικρή διαφορά τούς Χριστιανοδημοκράτες της Merkel στις εκλογές στις 26 Σεπτεμβρίου, θέτοντάς τον στη θέση να εκδιώξει τους συντηρητικούς από την εξουσία μετά τη 16χρονη καγκελαρία της Merkel.

Με το πολιτικό τοπίο της Γερμανίας κατακερματισμένο, ο πιο βιώσιμος συνασπισμός θα περιλαμβάνει τρία κόμματα. Και με το CDU εν μέσω ενός αγώνα εξουσίας, ασκείται πίεση για το SPD, τους Πράσινους και το FDP να παραμερίσουν τις διαφορές.
Οι διαπραγματευτές αναζητούν τρόπους να γεφυρώσουν διαφορετικές θέσεις σε ζητήματα από τις δαπάνες και τους φόρους έως την κοινωνική πολιτική και την προστασία του κλίματος.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης