Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σε ποσοστά ρεκόρ οι τιμές άνθρακα στην Κίνα - Αύξηση των εισαγωγών

Σε ποσοστά ρεκόρ οι τιμές άνθρακα στην Κίνα - Αύξηση των εισαγωγών
Το Πεκίνο έχει λάβει ένα σωρό μέτρα για να περιορίσει τις αυξήσεις των τιμών του άνθρακα

Στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών έφτασαν οι τιμές του θερμικού άνθρακα στην Κίνα, του μεγαλύτερου καταναλωτή του καυσίμου παγκοσμίως, εντείνοντας τις ανησυχίες για περαιτέρω αύξηση των διεθνών τιμών ενέργειας. Η κυβέρνηση της χώρας λαμβάνει σειρά μέτρων για την παροχή ενέργειας σε επιχειρήσεις και καταναλωτές, ενώ αυξάνονται οι εισαγωγές άνθρακα από το εξωτερικό.

Εν μέσω μεγάλων καταστροφών από πλημμύρες που πλήττουν τα νότια της χώρας, το Πεκίνο έδωσε οδηγία σε περίπου 200 ορυχεία στις εκεί περιοχές να αυξήσουν την παραγωγή, παρά το κλείσιμο τουλάχιστον 60 ορυχείων στην επαρχία της Σανξί λόγω των καιρικών φαινομένων.

«Αντίπαλος» ο καιρός

Το Κινέζικο Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο προέβλεψε χθες (13/10) ότι οι ισχυροί άνεμοι θα μπορούσαν να ρίξουν τη μέση θερμοκρασία έως και 14 βαθμούς Κελσίου σε μεγάλες περιοχές της χώρας αυτήν την εβδομάδα. Μάλιστα, σε τρεις επαρχίες της χώρας η χειμερινή θέρμανση έκανε ποδαρικό και τροφοδοτείται κυρίως με άνθρακα για να αντιμετωπιστεί το κρύο.

Παράλληλα, το Πεκίνο έχει λάβει ένα σωρό μέτρα για να περιορίσει τις αυξήσεις των τιμών του άνθρακα, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της εγχώριας παραγωγής και της εξασφάλισης του ενεργειακού εφοδιασμού για τη χειμερινή περίοδο θέρμανσης.

Οι τράπεζες χορηγούν δάνεια σε ανθρακωρυχεία για να στηρίξουν την αύξηση της παραγωγής. Η ημερήσια παραγωγή άνθρακα έφτασε στο υψηλότερο σημείο από τον Φεβρουάριο σε περισσότερους από 11,2 εκατομμύρια τόνους, ενώ τα μέσα αποθέματα άνθρακα στους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μπορούν να αντέξουν περίπου 15 ημέρες χρήσης, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της Εθνικής Διοίκησης Ενέργειας.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης