Η ΔΑΠΕΕΠ ΑΕ ανακοινώνει ότι, στην πλατφόρμα του Πληροφοριακού Συστήματος Μειωμένων Χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ, έχει ολοκληρωθεί η ανάρτηση, στις Μερίδες των δικαιούχων, των Αποφάσεων Υπαγωγής σε Καθεστώς Μειωμένων Χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ για τα έτη 2019-2020, για τους Αριθμούς Παροχής όλων των χρήσεων πλην της αγροτικής, σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 4 της ΥΑ υπ’ αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/74949/926 (ΦΕΚ Β’3152/30.07.2020), όπως αυτή έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Οι δικαιούχοι μπορούν να εισέλθουν στο Πληροφοριακό Σύστημα με τους κωδικούς TAXISnet και να μεταφορτώσουν ή να αποθηκεύσουν τις Αποφάσεις Υπαγωγής. Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση των Νομικών Προσώπων, πρόσβαση στις Αποφάσεις Υπαγωγής έχουν μόνο τα ίδια τα Νομικά Πρόσωπα μέσω των εταιρικών κωδικών TAXISnet και όχι οι εξουσιοδοτημένοι λογιστές/φοροτέχνες που υπέβαλαν τις δηλώσεις για λογαριασμό των Νομικών Προσώπων.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Άρθρου 14 της ΥΑ υπ’ αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/74949/926 (ΦΕΚ Β’ 3152/30-07-2020), όπως αυτό έχει τροποποιηθεί και ισχύει, Δυνητικοί Δικαιούχοι, οι οποίοι εμφανίζουν στις αιτήσεις υπαγωγής τους Εντάσεις Ηλεκτρικής Ενέργειας μεγαλύτερες του 20%, δηλαδή δύνανται να ενταχθούν στις κατηγορίες Α.3, Α.4 και Β.2, οφείλουν να υποβάλουν στη ΔΑΠΕΕΠ ΑΕ εντός 45 ημερών από την έκδοση των Αποφάσεων Υπαγωγής, Έκθεση Επαλήθευσης θεωρημένη από Ορκωτό Λογιστή (σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή). Η Έκθεση Επαλήθευσης θα περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον τα αναφερθέντα στο Άρθρο 14 στοιχεία για την τριετία 2016-2018. Η κατηγορία στην οποία υπάγεται η κατανάλωση ενός Αριθμού Παροχής φαίνεται τόσο στο Αποδεικτικό Υποβολής, όσο και στο Ενημερωτικό Σημείωμα.

Για την υποβολή ενστάσεων μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη φόρμα που βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.dapeep.gr/ipovoli-enstasis/

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την Υπαγωγή καταναλώσεων του έτους 2021 σε Καθεστώς Μειωμένων Χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ έχει ξεκινήσει από τις 5 Οκτωβρίου 2021 και βρίσκεται σε εξέλιξη. Το Πληροφοριακό Σύστημα θα είναι διαθέσιμο στους δυνητικούς δικαιούχους για την υποβολή αιτήσεων για χρονικό διάστημα ενός μήνα.

Για τη διευκόλυνση των αιτούντων, ο ΔΑΠΕΕΠ έχει αναρτήσει αναλυτικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα του, στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.dapeep.gr/perivallon/diarroi-anthraka/meiomenes-xreoseis-etmeap/

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση μπορείτε να χρησιμοποιείτε την ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

etmear@dapeep.gr

www.worldenergynews.gr