Τελευταία Νέα

Η «ανανεώσιμη» σύνδεση των Engie και Volkswagen – Καλπάζουν τα PPAs

Η «ανανεώσιμη» σύνδεση των Engie και Volkswagen – Καλπάζουν τα PPAs
Οι εργασίες εγκατάστασης ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν 22 μήνες

Την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στάθμευσης 20 MW στα κεντρικά γραφεία της Volkswagen Group France στην Γαλλία, ξεκίνησε η Engie, εξασφαλίζοντας τον στόλο των 6.500 αυτοκινήτων του Ομίλου.

Οι εργασίες εγκατάστασης ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν 22 μήνες. Η Engie Green χρηματοδοτεί πλήρως το έργο, με επένδυση περίπου 20 εκατ. ευρώ και θα λειτουργήσει τις εγκαταστάσεις για 32 χρόνια.

Ο Xavier Chardon, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου Volkswagen της Γαλλίας, δήλωσε: «Αυτό το φιλόδοξο έργο για την κάλυψη του στόλου μας με ‘’φωτοβολταϊκές’’ αποχρώσεις είναι απολύτως σύμφωνο με τη στρατηγική του Ομίλου και την απαλλαγή από τις ανθρακικές δραστηριότητες. Αυτό συμβαίνει είτε κατά την παραγωγική διαδικασία, είτε μέσω δράσεων που χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η ενδιαφέρουσα έρευνα του Cornwall Insight

Όλο και διευρύνεται ανοδικά το μερίδιο των πράσινων διμερών συμβολαίων (PPAs) τα οποία κερδίζουν συνεχώς έδαφος στην ευρωπαϊκή και τη διεθνή αγορά ηλεκτρισμού. Σύμφωνα με έρευνα της Cornwall Insight, η εν λόγω τάση ενισχύεται περαιτέρω, παρά τις προκλήσεις και τις δυσκολίες του.

Χρήσιμα στοιχεία

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο αναλυτής της μελέτης, Lee Drummee, «οι εταιρικές συμφωνίες αγοράς ενέργειας (CPPA) αυξάνονται τα τελευταία χρόνια καθώς η αγορά ωριμάζει και οι παραγωγοί αναζητούν εναλλακτικές οδούς προς την αγορά για να χρησιμοποιήσουν τις επιδοτήσεις

Η πλειονότητα αυτού του είδους των συμφωνιών βρίσκει έδαφος στα φωτοβολταϊκά, τα αιολικά και τις ώριμες τεχνολογίες του τομέα. Βέβαια, η διάρκειά τους ποικίλλει σημαντικά, κυμαινόμενη μεταξύ τεσσάρων και 25 ετών, με τις πιο συνηθισμένες χρονικές περιόδους συμφωνιών να είναι 10 και 15 έτη».

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι: «Οι πιο μακροπρόθεσμες συμφωνίες τείνουν να υπογράφονται με νέα έργα κατασκευής, που χρειάζονται μεγαλύτερη ασφάλεια εσόδων για να αναπτυχθούν. Παράλληλα, οι συμφωνίες χωρίς επιδοτήσεις μεταξύ επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και παραγωγών έχουν κερδίσει σημαντικό έδαφος».

www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης