To ειλικρινές και γνήσιο «like» του Facebook στις ΑΠΕ και τα PPAs

To ειλικρινές και γνήσιο «like» του Facebook στις ΑΠΕ και τα PPAs
Μόλις το έργο τεθεί σε λειτουργία, το DESRI θα δημιουργήσει και θα χρηματοδοτήσει ένα πρόγραμμα υποτροφιών για καθαρή ενέργεια
Σχετικά Άρθρα

Στην υπογραφή συμφωνίας για την αγοροπωλησία ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) με την DE Shaw Renewable Investments (DESRI) προχώρησε η Facebook, για ηλεκτρική ενέργεια από το ηλιακό πάρκο Chester ισχύος 160 MW στην πολιτεία της Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Το εν λόγω project θα θα υποστηρίξει τα κέντρα δεδομένων του Facebook στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της μονάδας Henrico που βρίσκεται κοντά στην κομητεία Eastern Henrico. Το έργο θα κατασκευαστεί στην κομητεία Chesterfield και αναμένεται να αποφέρει σημαντικά οφέλη για την κοινότητα, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας περίπου 200 θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής.

Το ελπιδοφόρο «μετά»

Μόλις το έργο τεθεί σε λειτουργία, το DESRI θα δημιουργήσει και θα χρηματοδοτήσει ένα πρόγραμμα υποτροφιών για καθαρή ενέργεια, το οποίο θα συνδράμει σημαντικά στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που σχετίζονται με την εργασία στις ΑΠΕ υποστηρίζοντας τους τελειόφοιτους από τα τοπικά λύκεια.

Ο επικεφαλής του Facebook για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας Urvi Parekh δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε για άλλη μια φορά με την DESRI για να φέρουμε νέα ηλιακή ενέργεια στο δίκτυο. Αυτό το έργο θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις παγκόσμιες δραστηριότητες μας με 100% ανανεώσιμη ενέργεια και να φέρουμε νέες επενδύσεις και θέσεις εργασίας στην πολιτεία της Βιρτζίνια».

Ο επικεφαλής ανάπτυξης της DESRI, Hy Martin, δήλωσε: «Η ομάδα της DESRI είναι στην ευχάριστη θέση να συνεχίσει την ισχυρή μας σχέση με την Facebook, η οποία, με την προσθήκη του Chester Solar, ανέρχεται πλέον συνολικά σε πάνω από 650 MWac συμβατικών και λειτουργικών έργων καθαρής ενέργειας σε όλη τη χώρα. Αυτό το έργο θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, φορολογικά έσοδα, δεδομένου ότι η Βιρτζίνια γίνεται εθνικός ηγέτης στη νέα ενεργειακή οικονομία.

Ο πρόεδρος της Torch Jon Kilberg δήλωσε: «Η Torch είναι περήφανη που συνεχίζει την ισχυρή της συνεργασία με την DESRI και υποστηρίζει τους στόχους του Facebook για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέσω της συνεχούς ανάπτυξης του Chester.  Αυτό το έργο αντιπροσωπεύει σημαντικές οικονομικές επενδύσεις στη Βιρτζίνια, οι οποίες θα αυξήσουν σημαντικά την ποσότητα ηλιακής ενέργειας χωρίς άνθρακα που παράγεται από το κράτος».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης