Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στο 1 τρισ.δολ. έφθασε η κεφαλαιοποίηση της Tesla - Ρεκόρ ανόδου στη μετοχή

Στο 1 τρισ.δολ. έφθασε η κεφαλαιοποίηση της Tesla - Ρεκόρ ανόδου στη μετοχή
Η μετοχή σημείωσε άνοδο 12% ξεπερνώντας τα 1.000 δολάρια

Οι μετοχές της Tesla (TSLA) εκτινάχθηκαν για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση τη Δευτέρα, ανεβάζοντας την κεφαλαιοποίηση της πάνω από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια για πρώτη φορά.

Η μετοχή σημείωσε άνοδο έως και 9,8% φτάνοντας τα 998,74 δολάρια ανά μετοχή στις απογευματινές συναλλαγές. Η άνοδος της Tesla έφτασε σχεδόν στο 41% ​​κατά την διάρκεια των ενδοημερήσιων συναλλαγών, με τη μετοχή να έχει καλύτερη την απόδοση στον S&P 500.

Με κεφαλαιοποίηση 1 τρισ. δολαρίων, η Tesla εντάσσεται στη λέσχη των εταιρειών τεχνολογίας mega-cap.Την Δευτέρα, οι μόνες εταιρείες με έδρα τις ΗΠΑ με κεφαλαιοποίηση τουλάχιστον 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων ήταν η Amazon, η Apple, η Microsoft και η μητρική εταιρεία Alphabet της Google. Το Facebook ήταν για τελευταία φορά μέλος της λέσχης $1 τρισεκατομμυρίου στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Μια σειρά από θετικά νέα βοήθησαν τη μετοχή να φθάσει σε νέο υψηλό όλων των εποχών. Νωρίτερα τη Δευτέρα, η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz ανακοίνωσε ότι η εταιρεία είχε παραγγείλει 100.000 οχήματα Tesla, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν μέχρι το τέλος του 2022. Η Hertz ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να «προσφέρει τον μεγαλύτερο στόλο ενοικίασης EV στη Βόρεια Αμερική και ένα από τους μεγαλύτερους στον κόσμο», και παρήγγειλε επίσης νέα υποδομή φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων για χρήση παγκοσμίως.

Πρώτο σε πωλήσεις το Model 3 στην Ευρώπη

Επίσης το Model 3 της Tesla εκτοξεύτηκε επίσης στην κορυφή, κερδίζοντας τον τίτλο του αυτοκινήτου με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη τον περασμένο μήνα. Οι πωλήσεις Model 3 αυξήθηκαν κατά 58% σε σχέση με πέρυσι φτάνοντας σχεδόν τις 25.000 μόνο στην Ευρώπη, ξεπερνώντας τις 18.200 πωλήσεις του Renault Clio, το οποίο βρέθηκε στην δεύτερη θέση.

Η Tesla επίσης κατέγραψε ρεκόρ παραδόσεων τρίτου τριμήνου παγκοσμίως νωρίτερα τον Οκτώβριο, με την εταιρεία να καταφέρνει να ξεπεράσει τις εκτεταμένες ελλείψεις chip και άλλες προκλήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας για να παραδώσει σχεδόν 241.400 οχήματα το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο.

Το υψηλό όλων των εποχών σε παραδόσεις, σε συνδυασμό με μέτρα μείωσης του κόστους, βοήθησαν την Tesla να σημειώσει ένα τρίτο συνεχόμενο τριμηνιαίο κέρδος ρεκόρ για το τρίτο τρίμηνο της χρήσης. Στην έκθεσή της για τα κέρδη την περασμένη εβδομάδα, η Tesla επανέλαβε επίσης την προηγούμενη καθοδήγησή της για επίτευξη μέσης ετήσιας αύξησης 50% στις παραδόσεις οχημάτων σε πολυετή ορίζοντα .

Οι ανακοινώσεις οδήγησαν αρκετούς αναλυτές στη Wall Street να αναθεωρήσουν ανοδικά τις εκτιμήσεις για την μετοχή. Την Κυριακή, ο αναλυτής της Morgan Stanley Adam Jonas αύξησε την τιμή - στόχο για τη μετοχή της Tesla στα 1.200 δολ. από 900 δολ., αντιπροσωπεύοντας μία από τις υψηλότερες τιμές στη Wall Street ενώ επανέλαβε την βαθμολογία Overweight για τη μετοχή.

www.wolrdenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης