«Μοχλός» κερδοφορίας για την Iberdrola οι ΑΠΕ - Τα αποτελέσματα στο 9μηνο του 2021

«Μοχλός» κερδοφορίας για την Iberdrola οι ΑΠΕ - Τα αποτελέσματα στο 9μηνο του 2021
Πρόοδος σημειώνεται επίσης στην ανάπτυξη πράσινου υδρογόνου για τον Όμιλο

Υψηλή κερδοφορία σημείωσε το 9μηνο του 2021 η Iberdrola στο τμήμα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το EBITDA της εταιρείας έφτασε τα 3,04 δις. ευρώ, χάρη στην ισχυρή ανάπτυξη της παραγωγής και την υψηλότερη εγκατεστημένη δυναμικότητα.

Σύμφωνα με τα στελέχη, οι ακαθάριστες επενδύσεις συνέχισαν να επιταχύνονται, φτάνοντας συνολικά το υψηλό ρεκόρ των 7,03 δισ. ευρώ (+6%). Περίπου το 90% του επενδυτικού κεφαλαίου έχει διατεθεί για την ανάπτυξη νέων έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και έξυπνων δικτύων. Οι επενδύσεις σε δίκτυα αυξήθηκαν κατά 27% στα 3,18 δισ. ευρώ.

Τα projects

Η Iberdrola εκμεταλλεύεται 1300 MW υπεράκτιων αιολικών έργων και προχωρά στην κατασκευή 2600 MW σε πολλά έργα. Πρόκειται για το Saint Brieuc στη Γαλλία, το Vineyard Wind 1 και το Park City Wind στις ΗΠΑ και το Baltic Eagle στη Γερμανία. Αυτά τα έργα θα διπλασιάσουν την υπεράκτια αιολική του δυναμικότητα τα επόμενα χρόνια.

Η εξαγορά της PNM Resources στις ΗΠΑ αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του έτους. Επίσης, θα αναπτύξει το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Windanker ισχύος 300 MW, που αποτελεί μέρος του Baltic Hub της εταιρείας, το οποίο θα έχει συνολική εγκατεστημένη ισχύ άνω των 1000 MW.

Οι συμφωνίες αυτές θα καταστήσουν την Iberdrola ως τον τρίτο μεγαλύτερο φορέα εκμετάλλευσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην αγορά αυτή.

Το πράσινο υδρογόνο

Πρόοδος σημειώνεται επίσης στην ανάπτυξη πράσινου υδρογόνου. Η Iberdrola έχει περισσότερα από 60 έργα σε οκτώ χώρες - Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Βραζιλία, Ηνωμένες Πολιτείες, Μεξικό και Αυστραλία - με χαρτοφυλάκιο που θα απαιτήσει επενδύσεις άνω των 3 δισ. ευρώ έως το 2030 για παραγωγή 134.000 τόνων ετησίως.

Ο Πρόεδρος Ignacio Galán δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Παραμένουμε προσηλωμένοι στη στρατηγική μας για την αειφορία που βασίζεται στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και στη δημιουργία πλούτου και θέσεων εργασίας στις κοινότητες όπου δραστηριοποιούμαστε, προς όφελος των ενδιαφερομένων μας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης