Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Xpeng: Σαρώνει στην αγορά ηλεκτροκίνησης - Το νέο ρεκόρ

Xpeng: Σαρώνει στην αγορά ηλεκτροκίνησης - Το νέο ρεκόρ
Η Xpeng αντιμετωπίζει αυξανόμενο ανταγωνισμό στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας από άλλες νεοφυείς εταιρείες

Η Xpeng ανακοίνωσε ότι παρέδωσε περισσότερα από 10.000 αυτοκίνητα τον Οκτώβριο, ανεβάζοντας τις μετοχές της στο Χονγκ Κονγκ σήμερα (1/11), σύμφωνα με το CNBC.

 Συγκεκριμένα, η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων παρέδωσε 10.138 αυτοκίνητα τον περασμένο μήνα, από 10.412 τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, αυτό αντιπροσώπευε μια αύξηση 233% από έτος σε έτος και τον δεύτερο συνεχόμενο μήνα όπου η Xpeng παρέδωσε περισσότερα από 10.000 αυτοκίνητα.

Η «μάχη» με τα chips

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο παλεύουν με έλλειψη ημιαγωγών που έχει περιορίσει τις ικανότητες ορισμένων εταιρειών να παραδίδουν αυτοκίνητα. Η Xpeng φαίνεται να αντέχει τόσο καλά. Η εταιρεία έχει δηλώσει προηγουμένως ότι ο αντίκτυπος της έλλειψης chip είναι «περιορισμένος».

Οι παραδόσεις Οκτωβρίου περιελάμβαναν 6.044 μονάδες του ναυαρχικού σεντάν P7 της Xpeng, που αντιπροσωπεύουν αύξηση 187% από έτος σε έτος. Η Xpeng είπε ότι παρέδωσε 3.657 μονάδες του αθλητικού οχήματος G3 και G3i, σημειώνοντας μηνιαίο ρεκόρ από την κυκλοφορία του οχήματος τον Δεκέμβριο του 2018. Η Xpeng είπε επίσης ότι παρέδωσε 437 μονάδες του P5 sedan, το οποίο κυκλοφόρησε επίσημα τον Σεπτέμβριο.

Η εταιρεία είπε ότι οι σωρευτικές παραδόσεις της έχουν ξεπεράσει τις 100.000 στα τέλη Οκτωβρίου. Μόνο φέτος, η εταιρεία έχει παραδώσει 66.542 οχήματα, σημειώνοντας αύξηση 289% από έτος σε έτος.

O ανταγωνισμός

Η Xpeng αντιμετωπίζει αυξανόμενο ανταγωνισμό στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας από άλλες νεοφυείς εταιρείες όπως η Nio και η Li Auto καθώς και από κατεστημένους όπως η BYD που υποστηρίζεται από τον Warren Buffett και η Tesla του Elon Musk.

Αλλά υπήρξαν και μερικοί νέοι αμφισβητίες που ελπίζουν να σπάσουν την αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η Xiaomi, η οποία είναι πιο γνωστή για τα smartphones, δήλωσε ότι σχεδιάζει να παράγει μαζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα το πρώτο εξάμηνο του 2024.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης