Ενέργεια

Γερμανία: Αύξηση στη ζήτηση ενέργειας και στις εκπομπές CO2 το 2021

Γερμανία: Αύξηση στη ζήτηση ενέργειας και στις εκπομπές CO2 το 2021
Η κατανάλωση ενέργειας αυξήθηκε κατά 3,3% τον Ιανουάριο-Σεπτέμβριο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος
Η κατανάλωση ενέργειας στη Γερμανία το 2021 είναι πιθανό να αυξηθεί κατά σχεδόν 3% και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της χώρας αναμένεται να αυξηθούν τουλάχιστον κατά 4% καθώς καταναλώνεται περισσότερος άνθρακας, ανακοίνωσε την Τρίτη η βιομηχανική στατιστική υπηρεσία AGEB.

Η αύξηση της ζήτησης ενέργειας οφείλεται κυρίως στην ανάκαμψη της οικονομικής ανάπτυξης και στον κρύο καιρό στην αρχή του έτους, αν και οι υψηλότερες τιμές της ενέργειας και των δικαιωμάτων ρύπανσης από άνθρακα έχουν μετριάσει την άνοδο της ζήτησης, ανέφερε η AGEB.

Η AGEB παρακολουθεί δεδομένα για την πρωτογενή ενέργεια, η οποία αναφέρεται σε πηγές ακατέργαστης ενέργειας όπως τα ορυκτά καύσιμα και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που δεν έχουν μετατραπεί σε άλλες μορφές.
Οι αργές ταχύτητες ανέμου σήμαιναν ότι κάηκε περισσότερος άνθρακας φέτος για να αντισταθμιστούν οι ελλείψεις ανανεώσιμης ενέργειας κάτι που είναι πιθανό να αυξήσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά τουλάχιστον 4% σε ολόκληρο το έτος, σε σχέση με το 2020, δήλωσε η AGEB.

Η κατανάλωση ενέργειας στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 3,3% τον Ιανουάριο-Σεπτέμβριο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την AGEB, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης άρχισε να ανακάμπτει από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η οικονομία χρησιμοποίησε 298,9 εκατομμύρια τόνους ισοδύναμου άνθρακα, (τυπικό μέτρο της βιομηχανίας), από 289,3 εκατομμύρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Η κατανάλωση προϊόντων ορυκτελαίων μειώθηκε κατά 7% λόγω της ύφεσης στην αεροπορική και οδική κυκλοφορία. Οι πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης μειώθηκαν κατά 38%, καθώς οι ιδιοκτήτες είχαν αποθηκεύσει μεγαλύτερες ποσότητες το 2020 και είναι επιφυλακτικοί από τις υψηλές τιμές.

Η κατανάλωση φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 8,5% το εννεάμηνο, ενώ ο τομέας ηλεκτρικής ενέργειας σημείωσε υψηλότερη παραγωγή από άνθρακα και πυρηνική ενέργεια.


Capture_2.JPG

Οι αριθμοί στρογγυλοποιούνται και εκφράζονται σε εκατομμύρια τόνους ισοδύναμου άνθρακα.* Ένα εκατομμύριο τόνοι ισοδύναμου μονάδα άνθρακα ισούται με 29.308 πετατζούλες

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης