Scottish Renewables: Επιτακτικές οι μεταρρυθμίσεις για την επανάσταση της καθαρής ενέργειας

Scottish Renewables: Επιτακτικές οι μεταρρυθμίσεις για την επανάσταση της καθαρής ενέργειας
Oι συστάσεις από την COP26 προς τη Σκωτία για την ενεργειακή μετάβαση

Η διαδικασία σχεδιασμού της Σκωτίας θα πρέπει να μεταρρυθμιστεί για να παραδώσει τουλάχιστον 12 GW επιπλέον χερσαίου αιολικού δυναμικού και 11 GW υπεράκτιου έως το 2030, σύμφωνα με την Scottish Renewables.

Αυτό είναι ένα από τα βήματα που περιγράφονται σε μια νέα έκθεση που μπορεί να κάνει η Σκωτία για να επιταχύνει τον ρυθμό της μετάβασης σε μια κοινωνία καθαρού μηδενισμού και να προωθήσει τη θέση της ως παγκόσμιος ηγέτης στην ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Το έγγραφο «Beyond COP26»

Στο εν λόγω έγγραφο που κυκλοφόρησε την Ημέρα Ενέργειας στο COP26, παρατίθενται πέντε συστάσεις ότι η κυβέρνηση της Σκωτίας πρέπει να ενεργήσει για να επιταχύνει τον ρυθμό της μετάβασης σε μια κοινωνία καθαρού μηδενισμού. Ζητεί επίσης να επιταχυνθεί ο ρυθμός ενεργειακής χρήσης των κτιρίων της Σκωτίας μέσω νέων συστημάτων θέρμανσης του 45% των κατοικιών και του 25% των εμπορικών, βιομηχανικών και δημόσιων κτιρίων από ανανεώσιμες πηγές έως το 2030.

Επιπλέον, η κυβέρνηση θα πρέπει να φέρει την επανάσταση της καθαρής ενέργειας της Σκωτίας σε δημόσια και εμπορικά κτίρια εγκαθιστώντας 1GW ηλιακής ισχύος έως το 2030. Παράλληλα, η Scottish Renewables έθεσε έναν στόχο εξαγωγών ενεργειακών δεξιοτήτων και υπηρεσιών για τη Σκωτία, μέσω σωστής και κατάλληλης εκπαίδευσης των εργαζομένων.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Scottish Renewables, Claire Mack δήλωσε: «Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει το περιβάλλον μας δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερες και οι συζητήσεις που διεξάγονται αυτή τη στιγμή στη Γλασκώβη στο COP26 θα είναι κρίσιμες για τη διαμόρφωση του μέλλοντος του πλανήτη μας. Η Σκωτία είναι ήδη παγκόσμιος ηγέτης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και έχει μερικούς από τους πιο φιλόδοξους στόχους για την κλιματική αλλαγή στον κόσμο, αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα. Η χώρα χρειάζεται ένα σύστημα σχεδιασμού που να ανταποκρίνεται στις φιλοδοξίες μας.

Η αξιοποίηση των ωρών της ημέρας εγκαθιστώντας συστήματα ηλιακής ενέργειας σε όλα τα κατάλληλα δημόσια και εμπορικά κτίρια θα μας επιτρέψει να παράγουμε καθαρή ηλεκτρική ενέργεια, τροφοδοτώντας στόλους ηλεκτρικών οχημάτων και θερμότητα σε όλη τη χώρα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης