Διεθνή

Κορωνοϊός: Εφιαλτικά ρεκόρ κρουσμάτων - θανάτων στη Ρωσία, άνοδος νοσηλειών στη Γαλλία, επαναφέρει τα πιστοποιητικά η Δανία

Κορωνοϊός: Εφιαλτικά ρεκόρ κρουσμάτων - θανάτων στη Ρωσία, άνοδος νοσηλειών στη Γαλλία, επαναφέρει τα πιστοποιητικά η Δανία
Εφιαλτική υποτροπή παρουσιάζει η πορεία της πανδημίας σε Ρωσία, Γαλλία, Δανία
Σχετικά Άρθρα

Σε κανονικοιύς ρυθμούς ζωής επέστρεψε η Ρωσία σήμερα Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, έπειτα από επτά ημέρες υποχρεωτικής αργίας για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της επιδημίας και κατέγραψε νέα ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων από την Covid-19.
Ο πρόεδρος Vladimir Putin κήρυξε περίοδο αργίας από τις 30 Οκτωβρίου μέχρις τις 7 Νοεμβρίου για να σπάσει η αλυσίδα της μετάδοσης στην Ρωσία, την χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων στην Ευρώπη.
Στην Μόσχα, όπως και στις περισσότερες ρωσικές πόλεις, το μέτρο σήμαινε το κλείσιμο των εστιατορίων, των καφέ, των αθλητικών κέντρων, των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής και των καταστημάτων διάθεσης μη πρώτης ανάγκης.
Στην πλειονότητά τους οι ρωσικές περιφέρειες αποφάσισαν να μην παρατείνουν την ισχύ των μέτρων και μόνο ορισμένες, όπως το Νοβγκορόντ στην βορειοδυτική Ρωσία, ή το Τομσκ της Σιβηρίας επέλεξαν την παράταση για μία εβδομάδα.

Ρωσία: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων κατά τις τελευταίες 24 ώρες, με 39.400 περιστατικά και νέο ρεκόρ θανάτων με 1.195 νεκρούς

Ωστόσο, η Ρωσία κατέγραψε νέο ρεκόρ κρουσμάτων κατά τις τελευταίες 24 ώρες, με 39.400 περιστατικά και νέο ρεκόρ θανάτων με 1.195 νεκρούς.
Από την αρχή του φθινοπώρου, η Ρωσία καταρρίπτει καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων της επιδημίας που βρίσκεται σε πλήρη αναζωπύρωση.
Η ταχεία μετάδοση της Covid-19 διευκολύνεται από το χαμηλό επίπεδο εμβολιασμού του ρωσικού πληθυσμού, λόγω της καχυποψίας απέναντι στις αρχές και τα ρωσικά εμβόλια.
Αν και η Ρωσία διαθέτει μεγάλες ποσότητες εμβολίων ρωσικής κατασκευής, μόνο το 34% των 144 εκατομμυρίων Ρώσων έχει ανοσοποιηθεί, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.
Μέχρι σήμερα, η Ρωσία έχει επισήμως καταγράψει 8.834.495 κρούσματα της επιδημίας και 248.004 θανάτους.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ρωσικής στατιστικής υπηρεσίας Rosstat, ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας ανέρχεται σε 450.000 θανάτους, και αυτό μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Γαλλία: Σε υψηλό ενός μήνα οι νοσηλείες - Σε διαρκή άνοδο κρούσματα και θάνατοι

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται με την Covid-19 αυξήθηκε κατά 156 το τελευταίο 24ωρο, η υψηλότερη ημερήσια αύξηση από τις 23 Αυγούστου, φτάνοντας το υψηλό ενός μήνα στους 6.865.
Ο αριθμός των ασθενών που έχουν μολυνθεί με την νόσο και νοσηλεύονται σε ΜΕΘ αυξήθηκε κατά 40 φτάνοντας τους 1.141, ένατη συνεχή αύξηση τις τελευταίες δέκα ημέρες.
Ο Γάλλος πρόεδρος Εmmanuel Macron θα απευθύνει αύριο διάγγελμα που θα εστιάζει στην αναζωπύρωση των μολύνσεων του κορωνοϊού καθώς και στο πρόγραμμά του οικονομικής μεταρρύθμισης, ανακοίνωσε η κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα.
Η χώρα κατέγραψε επίσης τις τελευταίες 24 ώρες 55 νέους θανάτους σε νοσοκομεία από την πανδημία, την υψηλότερη ημερήσια αύξηση από τις 5 Οκτωβρίου, ανεβάζοντας το σύνολο σε 91.053.
Συμπεριλαμβανομένων των θανάτων που έχουν καταγραφεί σε γηροκομεία, ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της Covid-19 στη Γαλλία είναι κοντά στις 118.000.

Δανία: Επιβολή εκ νέου χρήσης ψηφιακών πιστοποιητικών εμβολιασμού μετά την αύξηση των κρουσμάτων

Η κυβέρνηση της Δανίας σκοπεύει να επιβάλλει εκ νέου τη χρήση ψηφιακών πιστοποιητικών - γνωστά στη χώρα ως "διαβατήρια κορωνοϊού" - με τα οποία επαληθεύεται ότι ο κάτοχος αυτών είναι εμβολιασμένος ή έχει διαγνωστεί αρνητικός στον κορωνοϊό, μετέδωσε σήμερα ο τηλεοπτικός σταθμός TV 2, επικαλούμενος πηγές.
Ο αριθμός των ημερήσιων μολύνσεων στη σκανδιναβική χώρα αυξάνεται σταθερά, φτάνοντας σε περισσότερες από 2.000 τις τελευταίες ημέρες από το χαμηλό των 200 στα μέσα Σεπτεμβρίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης