Ενέργεια

Αυτόνομα, «αυτο - ιπτάμενα» ηλεκτρικά ταξί 5 επιβατών σχεδιάζει η Hyundai - Θα είναι έτοιμα το 2028

tags :
Αυτόνομα, «αυτο - ιπτάμενα» ηλεκτρικά ταξί 5 επιβατών σχεδιάζει η Hyundai - Θα είναι έτοιμα το 2028
Έρχονται τα ιπτάμενα ταξί, χωρίς πιλότο
Σχετικά Άρθρα

Ξεχάστε τα αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα επί εδάφους!
Ως το 2028 η Hyundai θα έχει έτοιμα τα αυτόνομα, αυτο-ιπτάμενα ηλεκτρικά Ταξί που θα μπορούν να μεταφέρουν ως και πέντε επιβάτες!
Την υλοποίηση έχει αναλάβει μία νέα spin-off εταιρεία, η «Supernal», εξέλιξη του παλιού τμήματος Urban Air Mobility Division με έδρα τις ΗΠΑ, η οποία έχει αναλάβει και την εφαρμογή των κρατήσεων, την κοστολόγηση, ενώ θα εργαστεί και για την ανάπτυξη των λεγόμενων «vertiports», δηλαδή των κόμβων μεταφοράς για ιπτάμενα ταξί.
Θα εργαστεί επίσης και στην ενσωμάτωση του σχεδιαζόμενου σκάφους στα υπάρχοντα δίκτυα διαμετακόμισης και τη δημιουργία της απαραίτητης υποδομής.
2_76.JPG
Κινητικότητα άλλης διάστασης για όλους

«Προσθέτοντας μια νέα διάσταση στην κινητικότητα, θέλουμε να μεταμορφώσουμε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι και η κοινωνία κινούνται, συνδέονται και ζουν», δήλωσε ο CEO της Supernal, Jaiwon Shin.
«Έχουμε τολμηρές φιλοδοξίες στη Supernal και εργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε το σωστό προϊόν και τη σωστή ολοκληρωμένη αγορά με την κατασκευαστική τεχνογνωσία του Ομίλου Hyundai Motor για να διασφαλίσουμε ότι το Advanced Air Mobility θα φτάσει στη σωστή τιμή και θα είναι προσβάσιμο σε όλους».
Η Hyundai και η Supernal επιθυμούν «να κάνουν την γρήγορη κινητικότητα υπηρεσία, όχι απλώς προϊόν», καθώς και να διαμορφώσουν μια απρόσκοπτη εμπειρία επιβατών σε διάφορες μορφές μεταφοράς.
Δηλαδή να μπορεί ο καθένας να πηγαίνει σε έναν κόμβο ιπτάμενης μεταφοράς Advanced Air Mobility «vertiport» με οποιοδήποτε μέσο τον βολεύει και από εκεί με ένα ηλεκτρικό σκάφος κάθετης απογείωσης και προσγείωσης να πηγαίνει όπου επιθυμεί στην πόλη».
Για το σκοπό αυτό, οι εταιρείες οραματίζονται μια ενιαία εφαρμογή - ανάλογη με τις τρέχουσες πλατφόρμες κοινής χρήσης, όπως η Uber, η Lyft και η Bolt - για να σχεδιάσουν ταξίδια πολλαπλών σταδίων από το σπίτι τους στον προορισμό τους.
«Αναπτύσσουμε ένα εμπορικά βιώσιμο προϊόν Advanced Air Mobility από την αρχή, σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας το όχημά μας με τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας, θορύβου, απόδοσης και οικονομικής τιμής», δήλωσε ο CTO της Supernal, Ben Diachun.
1_68.JPG
Ο πρώτος κόμβος έτοιμος το 2022 στη Βρετανία

Η Supernal και η Hyundai έχουν ήδη συνάψει συνεργασία με την Urban-Air Port για την ανάπτυξη υποδομής αστικής αεροπορικής κινητικότητας — η οποία θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο πλήρους κλίμακας vertiport στο Ηνωμένο Βασίλειο το επόμενο έτος.
Εν τω μεταξύ, πίσω στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η εταιρεία έχει σφυρηλατήσει μια συνεργασία τόσο με την πόλη του Λος Άντζελες όσο και με την Urban Movement Labs.
«Η αναπτυσσόμενη ομάδα μας - η οποία περιλαμβάνει βετεράνους της αεροδιαστημικής, της αυτοκινητοβιομηχανίας και άλλων βιομηχανιών βαθιάς τεχνολογίας - κατασκευάζει βιώσιμα οχήματα που έχουν τη δυνατότητα να εξελίξουν τον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και παίζουμε.
Η Hyundai αποκάλυψε για πρώτη φορά την ιδέα της για ένα ιπτάμενο ταξί, το S-A1 Personal Air Vehicle, στην περσινή Έκθεση Consumer Electronics στο Λας Βέγκας, ενώ ανακοίνωσε επίσης
μια συνεργασία με την εφαρμογή rideshare Uber, η οποία έχει δημιουργήσει συνδέσμους με πολλές άλλες εταιρείες για να εργαστεί στην ανάπτυξη των αεροπορικών ταξί..

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης