Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μητσοτάκης: Αποτελεσματικά τα μέτρα στην αύξηση των τιμών ενέργειας - «Σύμμαχός μας μια ισχυρή ΔΕΗ»

Μητσοτάκης: Αποτελεσματικά τα μέτρα στην αύξηση των τιμών ενέργειας - «Σύμμαχός μας μια ισχυρή ΔΕΗ»
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το επίδομα θέρμανσης θα είναι διπλάσιο και θα δίνεται με απολύτως αντικειμενικά κριτήρια

Στην αποτελεσματική συμβολή των μέτρων στην ενεργειακή κρίση αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητοστάκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. Επισήμανε ότι το φαινόμενο της αύξησης των τιμών στην ενέργεια είναι εξωγενές και επανέλαβε το πρόσκαιρο του φαινομένου. Όπως μάλιστα ανέφερε, το συνολικό πακέτο στήριξης ανέρχεται σε 680 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το επίδομα θέρμανσης θα είναι διπλάσιο και θα δίνεται με απολύτως αντικειμενικά κριτήρια, λαμβάνοντας υπόψη τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε γωνιά της χώρας.

Όσον αφορά τη ΔΕΗ, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως «μια ισχυρή ΔΕΗ αποτελεί σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια». Πλέον η ΔΕΗ, με την επιτυχία των οικονομικών αποτελεσμάτων που καταγράφει και την τροχιά ανάπτυξης που έχει κατακτήσει, δύναται να στηρίξει τους καταναλωτές της και να συμπαρασύρει τους ανταγωνιστές της σε ανάλογη τιμολογιακή πολιτική τόσο ως προς τις αυξήσεις όσο και ως προς τις διευκολύνσεις πληρωμών.

Τέλος, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ και η κυβέρνηση εξετάζουν να υιοθετηθεί μια νέα ευρωπαϊκή ενεργειακή πολιτική που θα επιτρέψει, όπως είπε ο πρωθυπουργός, στην Ευρωπαϊκή Ένωση να διαπραγματεύεται με καλύτερους όρους την αγορά φυσικού αερίου για την κάλυψη των αναγκών της, αμβλύνοντας τις όποιες πιέσεις ασκούνται, όταν ένα κράτος διαπραγματεύεται κατά μόνας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης