Τελευταία Νέα

Η RWE χαιρετίζει τη νέα γερμανική κυβέρνηση - «Πώς θα απαλλαγούμε από τον άνθρακα»

Η RWE χαιρετίζει τη νέα γερμανική κυβέρνηση - «Πώς θα απαλλαγούμε από τον άνθρακα»
Η RWE έχει τονίσει επανειλημμένα ότι είναι δυνατή η ταχύτερη σταδιακή κατάργηση του άνθρακα
Σχετικά Άρθρα

Η RWE χαιρέτισε τις «φιλόδοξες κατευθυντήριες γραμμές» της νέας γερμανικής κυβέρνησης συνασπισμού για τη μελλοντική ενεργειακή πολιτική της χώρας, με επίκεντρο τη μείωση του άνθρακα και την ενίσχυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της RWE, Markus Krebber, δήλωσε ότι είναι ένα «ενθαρρυντικό αποτέλεσμα» και η συμφωνία συνασπισμού θα δώσει στην ενεργειακή μετάβαση μια «σημαντική ώθηση».

Οι «φωνές» της RWE

Σημειώνεται ότι η RWE έχει τονίσει επανειλημμένα ότι είναι δυνατή η ταχύτερη σταδιακή κατάργηση του άνθρακα εάν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα δίκτυα και οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης «επεκτείνονται μαζικά με επιταχυνόμενο ρυθμό, ενώ προστίθεται σημαντική χωρητικότητα σταθμού ηλεκτροπαραγωγής με αέριο, για να διασφαλιστεί η συνεχής ασφάλεια του εφοδιασμού».

«Η RWE είναι πεπεισμένη ότι αυτά τα μέτρα, τα οποία καλύπτουν διαδικασίες αδειοδότησης, και συνδεσιμότητα στο δίκτυο μπορούν να δώσουν τεράστια ώθηση στην επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Επίσης, οι παρούσες τοποθεσίες των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα προσφέρουν καλές συνθήκες για την εγκατάσταση νέων σταθμών που λειτουργούν με φυσικό αέριο για την παροχή ευελιξίας» αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, η εταιρεία θεωρεί θετικό το γεγονός ότι ο νέος συνασπισμός θα συνεχίσει να βασίζεται στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Εμπορίας Εκπομπών (EU ETS) ως το βασικό μέσο της πολιτικής για το κλίμα.

Η οικονομία του υδρογόνου

Η RWE χαιρέτισε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να επικεντρωθεί στο υδρογόνο, το οποίο είναι ιδιαίτερα απαραίτητο για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές της βιομηχανίας. «Επομένως, οι εταίροι του συνασπισμού έχουν δίκιο που θέλουν να δημιουργήσουν μια λειτουργική οικονομία υδρογόνου το συντομότερο δυνατό και ρεαλιστικά δεν θέλουν να επικεντρωθούν αποκλειστικά στο πράσινο υδρογόνο. «Μια άλλη θετική πτυχή είναι η πρόθεση να αυξηθεί σημαντικά η χωρητικότητα της ηλεκτρόλυσης και να προχωρήσουμε στην εισαγωγή υδρογόνου» συμπλήρωσε.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης