Ενέργεια

«Τρομάζει» η επένδυση της Nissan στην ηλεκτροκίνηση την επόμενη 5ετία

«Τρομάζει» η επένδυση της Nissan στην ηλεκτροκίνηση την επόμενη 5ετία
Η διοίκηση της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας ανακοίνωσε πως σκοπεύει να κυκλοφορήσει 23 νέα μοντέλα ηλεκτροκίνητων οχημάτων, εκ των οποίων τα 5 πλήρως ηλεκτρικά, μέχρι το 2030

Την επένδυση 17,6 δισ δολ. σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μέσα στην επόμενη 5ετία η Nissan με στόχο την ενίσχυση του στόλου των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της, σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει το CNBC.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας ανακοίνωσε πως σκοπεύει να κυκλοφορήσει 23 νέα μοντέλα ηλεκτροκίνητων οχημάτων, εκ των οποίων τα 5 πλήρως ηλεκτρικά, μέχρι το 2030. Ακόμα, στοχεύει στο 50% του εξηλεκτρισμού για τα οχήματα μάρκας Nissan κα Infiniti μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.

Περί μπαταριών

Σημειώνεται ότι η αυτοκινητοβιομηχανία είναι μια από τις μεγάλες εταιρείες του κλάδου που επιδιώκει τον εξηλεκτρισμό των οχημάτων της.

Παράλληλα, η Nissan θέλει να κυκλοφορήσει και μια νέα γενιά μπαταριών (ASSB) στην αγορά μέχρι το 2028 και σε αυτό το πλαίσιο προχωρά στην κατασκευή ενός νέου εργοστασίου παραγωγής μπαταριών στην Γιοκοχάμα που θα είναι έτοιμο μέχρι το 2024. «Με αυτό, θα είμαστε σε θέση να διπλασιάσουμε την ενεργειακή πυκνότητα σε σχέση με τις τρέχουσες μπαταρίες ιόντων λιθίου. Με τις μπαταρίες που γίνονται μικρότερες και πιο λεπτές, μπορούμε να προσφέρουμε ευέλικτη διάταξη με πιο δυναμική απόδοση, επεκτείνοντας σε μεγαλύτερα τμήματα όπως τα φορτηγά» είπε.

Στον ίδιο χορό όλες οι εταιρείες

Τέλος, στο ίδιο πλαίσιο δράσης της Nissan κινήθηκε τον περασμένο Μάρτιο η Volvo Cars, η οποία σχεδίαζε να γίνει μια «εταιρία πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων» μέχρι το έτος 2030. Κατά τα άλλα, η BMW Group δήλωσε ότι θέλει τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα να αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 50% των παραδόσεων του έως το 2030.

Γίνεται αντιληπτό ότι μεγάλες οικονομίες σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να μειώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των μεταφορών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης