Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ηνωμένο Βασίλειο: Πρόταση επένδυσης 1 δισ. λιρών σε project οffshore αιολικών

Ηνωμένο Βασίλειο: Πρόταση επένδυσης 1 δισ. λιρών σε project οffshore αιολικών
Στενή η συνεργασία μεταξύ κυβέρνησης και βομηχανίας για την ανάπτυξη του κλάδου των ΑΠΕ

Με θέρμη και ικανοποίηση καλωσόρισαν όλοι οι όμιλοι των ΑΠΕ του Ηνωμένου Βασιλείου τη νέα επένδυση σε εργοστάσιο ανεμογεννητριών στη Σκωτία, που ανεβάζει το ετήσιο σύνολο των επενδύσεων της χώρας στον υπεράκτιο αιολικό τομέα σε περισσότερα από 1 δις. λίρες.

Η αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος της RenewableUK, Melanie Onn (στη φωτογραφία) δήλωσε: «Αυτή η τεράστια επένδυση από την Global Energy Group και τους συνεργάτες της σε ένα μεγάλο νέο εργοστάσιο στη Σκωτία είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα των οικονομικών και βιομηχανικών ευκαιριών που δημιουργεί η υπεράκτια αιολική ενέργεια σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η σημερινή ανακοίνωση έρχεται στο τέλος μιας χρονιάς ρεκόρ, κατά την οποία έχουν επενδυθεί πάνω από 1 δις. ευρώ σε νέα βρετανικά εργοστάσια που θα κατασκευάσουν τα τεράστια κομμάτια κιτ που χρειάζεται η υπεράκτια αιολική βιομηχανία για να τετραπλασιάσει την δυναμικότητά μας μέχρι το 2030. Η υπεράκτια αλυσίδα εφοδιασμού αιολικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου εκτείνεται σε κάθε μέρος της χώρας».

Στη συνέχεια, στάθηκε στη συνεργασία μεταξύ της βιομηχανίας και της κυβέρνησης για την ανάπτυξη του κλάδου, «δημιουργώντας δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης και ξεκλειδώνοντας δισεκατομμύρια ιδιωτικές επενδύσεις κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας, θέτοντας την υπεράκτια αιολική ενέργεια στο επίκεντρο του σύγχρονου μας ενεργειακό σύστημα».

Παράλληλα, η διευθύντρια της Scottish Renewables, Emma Harrick τόνισε ότι: «Η σημερινή σημαντική ανακοίνωση από την Global Energy Group είναι μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη που υπογραμμίζει την προθυμία των προμηθευτών μας να δημιουργήσουν μια παγκόσμια κορυφαία αλυσίδα εφοδιασμού με καθαρό μηδέν. Με τη φιλοδοξία να αυξήσουμε την υπεράκτια αιολική μας δυναμικότητα στα 11 GW έως το 2030, η ανάπτυξη του έργου για αυτήν την κρίσιμη βιομηχανία της Σκωτίας πρόκειται να αυξηθεί γρήγορα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης