Επικαιρότητα

Καταγγελία Παπανδρέου για νοθεία στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ - Ανδρουλάκης: Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να παίξει με την ενότητα

Καταγγελία Παπανδρέου για νοθεία στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ - Ανδρουλάκης: Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να παίξει με την ενότητα
Με επιστολή του προς την Επιτροπή Καταστατικού και Εκλογικών Διαδικασιών (ΕΔΕΚΑΠ) ο πρώην πρωθυπουργός ζητά την «εις βάθος διερεύνηση» των καταγγελιών για σχεδόν 3.000 ψηφοδέλτια που δεν αντιστοιχούν σε ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ
Ζήτημα για το αδιάβλητο της διαδικασίας των εκλογών του ΚΙΝΑΛ θέτει ο Γιώργος Παπανδρέου «τορπιλίζοντας» το κλίμα λίγο πριν τον δεύτερο γύρο.
Με επιστολή του προς την Επιτροπή Καταστατικού και Εκλογικών Διαδικασιών (ΕΔΕΚΑΠ) ο πρώην πρωθυπουργός ζητά την «εις βάθος διερεύνηση» των καταγγελιών για σχεδόν 3.000 ψηφοδέλτια που δεν αντιστοιχούν σε ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με τον υποψήφιο στην κούρσα, σε 164 εκλογικά τμήματα (από σύνολο 841, δηλαδή στο 20% των εκλογικών τμημάτων) στις κάλπες βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους ανθρώπους που διαπιστεύτηκαν για να ψηφίσουν και διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 2.700 ψηφοδέλτια περισσότερα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο.

«Δεδομένου ότι οι διαφορές που εντοπίστηκαν θέτουν ζήτημα διαφάνειας και προάσπισης του αδιάβλητου της διαδικασίας και ότι την Κυριακή επίκειται ο δεύτερος γύρος των εκλογών, ζήτω από την Επιτροπή σας ως το πλέον αρμόδιο καταστατικό όργανο να διερευνηθούν εις βάθος οι εν λόγω καταγγελίες, ώστε εκτός των άλλων να διασφαλιστεί η διαδικασία της Κυριακής» επισημαίνει ο κ. Παπανδρέου σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών, την πρωτιά πήρε ο Νίκος Ανδρουλάκης, που συγκέντρωσε 98.431 ψήφους (36,88%) ενώ δεύτερος αναδείχθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου με 74.093 ψήφους (27,97%).
Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης