Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Cenergy: Γιατί η Optima δίνει στόχο 4,5 ευρώ/μετοχή

Cenergy: Γιατί η Optima δίνει στόχο 4,5 ευρώ/μετοχή
Το μεγαλύτερο μέρος της αξίας αντλείται από τα Ελληνικά Καλώδια

Την κάλυψη της Cenergy ξεκινούν οι αναλυτές της Optima Bank, δίνοντας τιμή στόχο τα 4,5 ευρώ/μετοχή που σημαίνει 50% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα.

Η αποτίμηση χρησιμοποιεί τη μέθοδο του αθροίσματος των επιμέρους μερών (sum of parts) με DCF (discount flows) σε δύο στάδια.

Το μεγαλύτερο μέρος της αξίας αντλείται από τα Ελληνικά Καλώδια, το EV των οποίων αξιολογείται στο 1 δις. Η σχέση EV/EBITDA για το 2022 ανέρχεται σε 10,5 που είναι σε μικρό premium σε σχέση με τις ομοειδείς εταιρείες και δικαιολογείται από την υψηλή προοπτική ανάπτυξης, εξαιτίας του χαμηλού μεγέθους της εταιρίας.

Έτσι, τα Ελληνικά Καλώδια αποδίδουν στην Holding Cenergy αξία αποτίμησης 750 εκατ. που αντιστοιχεί σε 4 ευρώ/μετοχή. Αντίστοιχα, τα Σωληνουργεία Κορίνθου αποτιμώνται με ένα EV 215 εκατ. ευρώ, δίδοντας μια αξία στη Holding Cenergy 94 εκατ. που αντιστοιχεί σε 0,5 ευρώ/μετοχή.

Ο βασικός καταλύτης της Cenergy είναι ο κλάδος των καλωδίων, ο οποίος αναμένεται να καταγράψει ένα EBITDA 134,5 εκατ. το 2023. Παράλληλα, θα ευνοηθεί τα μέγιστα από την ανάπτυξη στην Ελλάδα των υπεράκτιων αιολικών, όπου διαθέτει ψηλή τεχνογνωσία διεθνούς επιπέδου και θα ευνοηθεί επίσης από τις υποθαλάσσιες διασυνδέσεις μεταξύ των κρατών που υλοποιούνται ή θα υλοποιηθούν.

Ειδικά στον χώρο των offshore αναμένεται τα Projects να ανέλθουν σε 11 GW την περίοδο 2026-2030. Επίσης, το πρόγραμμα του ΑΔΜΗΕ στον τομέα των υποθαλάσσιων διασυνδέσεων είναι της τάξης των 2,5 δις. ευρώ μέχρι το 2030, χωρίς να περιλαμβάνεται η διασύνδεση Ελλάδας – Αιγύπτου.

Η ανάλυση αυτή έχει καταγραφεί χωρίς να περιλαμβάνει την επέκταση της Fulgor στις ΗΠΑ, που αφορά τη συμφωνία με την Orsted για τη δημιουργία εργοστασίου, υποθαλάσσιων καλωδίων στο Μέριλαντ. Η τελική απόφαση αναμένεται στα τέλη Δεκεμβρίου.

Για το 2021, η εκτίμηση είναι ότι ο Κύκλος εργασιών θα ανέλθει σε 1,086 δισ., τα καθαρά κέρδη σε 42,5 εκατ. και το EPS στο 0,13. Το προσαρμοσμένο PE ανέρχεται στο 13,4. Για το 2022, ο κύκλος εργασιών αναμένεται στο 1,210 δισ, τα προσαρμοσμένα EBITDA 119,7 εκατ, τα καθαρά κέρδη στα 51εκατ , τα EPS στα 0,22 ευρώ και το PE στο 11,2.

Στον παρακάτω πίνακα, ,μπορείτε να δείτε τις προβλέψεις μέχρι το 2024.

78_18.JPG

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης