Ενέργεια

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι εξέδρες πετρελαίου για έκτη φορά μέσα σε επτά εβδομάδες

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι εξέδρες πετρελαίου για έκτη φορά μέσα σε επτά εβδομάδες

Ο αριθμός των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ένας πρώιμος δείκτης της μελλοντικής παραγωγής, αυξήθηκε κατά επτά σε 576 την εβδομάδα έως τις 10 Δεκεμβρίου

 

Οι αμερικανικές εταιρείες εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου πρόσθεσαν την περασμένη εβδομάδα εξέδρες για έκτη φορά μέσα σε επτά εβδομάδες, καθώς η ζήτηση για ενέργεια συνεχίζει να αυξάνεται μετά την κατάρρευση της ζήτησης από τον κορωνοϊό πέρυσι.

Αυτή η αύξηση του αριθμού των γεωτρήσεων έρχεται παρά την πτώση της τιμής του πετρελαίου σε έξι από τις τελευταίες επτά εβδομάδες.

Ο αριθμός των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ένας πρώιμος δείκτης της μελλοντικής παραγωγής, αυξήθηκε κατά επτά σε 576 την εβδομάδα έως τις 10 Δεκεμβρίου, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020, ανέφερε η εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes Co στην έκθεσή της την περασμένη Παρασκευή. , ,

Ο συνολικός αριθμός εξέδρας συνέχισε να αυξάνεται κατά 238, ή 70%, σε σχέση με την αντίσοιχη περίοδο πέρυσι.

Οι εξέδρες άντλησης πετρελαίου αυξήθηκαν κατά τέσσερις σε 471 αυτή την εβδομάδα, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020, ενώ οι εξέδρες φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά τρεις στις 105, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020.

Άνοδος τιμών

Παρά τις τιμές του πετρελαίου που εκτινάχθηκαν στα ύψη περίπου 47% φέτος, οι παραγωγοί σχιστολιθικού στις ΗΠΑ δεν έχουν αυξήσει την παραγωγή, σε αντίθεση με προηγούμενες περιόδους υψηλών τιμών. Εν μέρει, οι επενδυτές έχουν πιέσει τις εταιρείες πετρελαίου να περιορίσουν τις γεωτρήσεις και να επιστρέψουν περισσότερα από τα κέρδη τους στους μετόχους.

Ο Scott Sheffield, διευθύνων σύμβουλος της κορυφαίας εταιρείας παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου των ΗΠΑ, Pioneer Natural Resources Co σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ανησυχεί ότι οι τιμές του πετρελαίου μπορεί να ανέβουν πολύ ψηλά και να συνεχίσουν οι αγορές πετρελαίου μετά από χρόνια υποεπενδύσεων στον κλάδο.

Ο Sheffield είπε ότι η Pioneer διατηρεί σταθερά σχέδια για αύξηση της παραγωγής της κατά 5% το 2022, προσθέτοντας μία έως δύο πλατφόρμες ετησίως.

Η Enverus, η οποία δημοσιεύει τα δικά της στοιχεία καταμέτρησης εξέδρων, ανακοίνωσε ότι από τις 8 Δεκεμβρίου η Pioneer ήταν ο πιο ενεργός φορέας εκμετάλλευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες με 26 εξέδρες.

Ορισμένες εταιρείες ενέργειας αύξησαν τις δαπάνες μετά την περικοπή των δαπανών γεώτρησης και ολοκλήρωσης το 2019 και το 2020. Ωστόσο, μεγάλο μέρος αυτών των δαπανών έχει διατεθεί για την ολοκλήρωση γεωτρήσεων που είχαν ανοίξει στο παρελθόν, γνωστά στη βιομηχανία ως πηγάδια DUC (γεωτρήσεις αλλά μη ολοκληρωμένες).

«Η μεγάλη εξάρτηση από τον αριθμό των πηγαδιών DUC είναι ανησυχητική, καθώς είναι ένας πεπερασμένος βραχυπρόθεσμος πόρος και όχι αυτός που αναμένεται να υποστηρίξει μακροπρόθεσμα την παραγωγή», ανέφεραν αναλυτές της Gelber and Associates

Η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ αναμένεται να μειωθεί από 11,3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως το 2020 σε 11,2 εκατομμύρια bpd το 2021 πριν αυξηθεί στα 11,9 εκατομμύρια bpd το 2022, σύμφωνα με τις κυβερνητικές προβλέψεις. Αυτό συγκρίνεται με το ετήσιο υψηλό όλων των εποχών των 12,3 εκατομμυρίων bpd το 2019.


www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης