Παρενέργειες

Γ.Γιαρέντης: Στα 500 εκατ οι εκταμιεύσεις του ΔΑΠΕΕΠ για επιδοτήσεις και επίδομα θέρμανσης

Γ.Γιαρέντης: Στα 500 εκατ οι εκταμιεύσεις του ΔΑΠΕΕΠ για επιδοτήσεις και επίδομα θέρμανσης

Σχεδόν 500 εκατ. ευρώ έχει εκταμιεύσει μέχρι στιγμής ο ΔΑΠΕΕΠ για την πληρωμή των επιδοτήσεων που παρέχονται στους καταναλωτές ηλεκτρισμού και θέρμανσης (πετρέλαιο και φυσικό αέριο) προκειμένου να περιοριστούν οι επιπτώσεις της κρίσης τιμών στην Ενέργεια.

Οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας έχουν λάβει ήδη δυο «πακέτα» κονδυλίων κατ΄αρχήν 165 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια 229 εκατ. ευρώ προκειμένου να αποπληρωθεί η κρατική επιδότηση που έχουν συμπεριλάβει στους λογαριασμούς ρεύματος των καταναλωτών τους.

Τα κονδύλια κατανέμονται από τον ΔΑΠΕΕΠ στους προμηθευτές ηλεκτρισμού με βάση το μερίδιο τους στην αγορά Χαμηλής Τάσης, ώστε να καλυφθεί η επιδότηση μέχρι τις 300 KWh μηνιαίως.
Εξάλλου χθες ο ΔΑΠΕΕΠ εκταμίευσε επιπλέον 90 εκατ. ευρώ τα οποία διατέθηκαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης, που ως γνωστόν λαμβάνουν οι καταναλωτές με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΔΑΠΕΕΠ έχει αναλάβει την ευθύνη της διαχείρισης του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης από το οποίο προέρχονται οι επιδοτήσεις των λογαριασμών ενέργειας και το οποίο χρηματοδοτείται από τη διάθεση δικαιωμάτων ρύπων που επίσης διαχειρίζεται ο ΔΑΠΕΕΠ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης