Ενέργεια

Η «Omicron» βυθίζει τις τιμές πετρελαίου - Πτώση 3,21% στα 71,36 δολ/βαρέλι το brent

Η «Omicron» βυθίζει τις τιμές πετρελαίου - Πτώση 3,21% στα 71,36 δολ/βαρέλι το brent
Το Κολοράντο, μεταξύ των κορυφαίων παραγωγών πετρελαίου μεταξύ των πολιτειών των ΗΠΑ, έχει επίσης μερικούς από τους πιο σκληρούς κρατικούς κανονισμούς εκπομπών ρύπων

Πτωτική είναι η πορεία των τιμών του πετρελαίου καθώς υποχώρησαν κατά 3,25% στα 71,13 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 3,71% στα 68,23 δολάρια το βαρέλι.

Οι απώλειες στην τιμή του πετρελαίου συνδέεται με την μετάλλαξη Όμικρον καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να παρακολουθούν την εξάπλωση της παραλλαγής σε όλο τον κόσμο και την επιβολή νέων σκληρών περιοριστικών μέτρων αλλά και την πρόσφατη προειδοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων διπλασιάζεται ταχύτατα.

Στην Ευρώπη, η Ολλανδία μπήκε σε lockdown από την Κυριακή και για τις επόμενες 14 Ιανουαρίου εν μέσω φόβων ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψής της «θα επιβαρυνθεί υπερβολικά τον Ιανουάριο» ενώ και η Βρετανία, καταγράφει αύξηση των λοιμώξεων Covid.

H περίπτωση του Κολοράντο

Το Κολοράντο, μεταξύ των κορυφαίων παραγωγών πετρελαίου μεταξύ των πολιτειών των ΗΠΑ, έχει επίσης μερικούς από τους πιο σκληρούς κρατικούς κανονισμούς εκπομπών ρύπων. Έχει διαμηνύσει στις ενεργειακές εταιρείες ότι πρέπει να μειώσουν τις εκπομπές μεθανίου από τις γεωτρήσεις έως το 2030 σε λιγότερο από τα μισά επίπεδα του 2005.

Ορισμένοι περιβαλλοντολόγοι είπαν ότι η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τις γεωτρήσεις πετρελαίου δεν είναι αρκετή και αντ' αυτού υποστηρίζουν την απομάκρυνση της κοινωνίας από τη χρήση ορυκτών καυσίμων. Μάλιστα, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας είπε ότι οι επενδυτές θα πρέπει να σταματήσουν τη χρηματοδότηση νέων έργων προμήθειας πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα, εάν ο κόσμος θέλει να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές μέχρι τα μέσα του αιώνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης