Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Κέρδη 1,7% για τον S&P- Άνοδος 2,8% για τον S&P energy sector

Wall Street: Κέρδη 1,7% για τον S&P- Άνοδος 2,8% για τον S&P energy sector

560 μονάδες κέρδισε ο Dow, 2,4% ενισχύθηκε ο Nasdaq

Άνοδος στη Wall Street την Τρίτη μετά από τρεις ημέρες απωλειών εν μέσω φόβων για την ταχέως διαδεδομένη παραλλαγή του Covid omicron.

Ο Dow Jones κέρδισε 560 μονάδες ή 1,61% στις 35,493 μονάδες, βοηθούμενος από τα κέρδη σε Nike και Boeing.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο περίπου 1,78% στις 4,649 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector κέρδισε 2,89% στις 415,59 μονάδες
Ο Nasdaq Composite ενισχύθηκε 2,4% στις 15,341 μονάδες

Η επανέναρξη τομέων, όπως αεροπορικές εταιρείες, κρουαζιέρες και μετοχές ψυχαγωγίας, έδωσαν ανάσα στην αγορά.
Η Delta Air Lines σημείωσε άνοδο 6,2%, η United Airlines κέρδισε 7% και η Carnival Corp. σημείωσε άνοδο 9%. Η Las Vegas Sands ενισχύθηκε περισσότερο από 8%. Η Caesars Entertainment πρόσθεσε 8,4%. Η Boeing σημείωσε άνοδο 5% και η Booking Holdings σημείωσε άνοδο 6%.

Ο πρόεδρος Biden σε ομιλία του ανέφερε ότι τα άτομα με ενισχυτικά εμβόλια είναι «υψηλά προστατευμένα», προτρέποντας τους Αμερικανούς να λάβουν τις επιπλέον δόσεις τους. Ο πρόεδρος επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ δεν επιστρέφουν στον Μάρτιο του 2020 στο αποκορύφωμα της αρχικής επιδημίας όπου η χώρα μπήκε σε αναγκαστικό lockdown.
Ο Biden είπε ότι η κυβέρνησή του θα μεταφέρει ιατρικό προσωπικό από τον στρατό για να στηρίξει τα νοσοκομεία εάν αντιμετωπίσουν ένα κύμα ασθενών τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.
Ο Λευκός Οίκος αγοράζει επίσης 500 εκατομμύρια κατ' οίκον τεστ Covid που οι Αμερικανοί μπορούν να παραγγείλουν δωρεάν μέσω ιστότοπου από το επόμενο έτος.

Οι μετοχές ανέκαμψαν από ένα τριήμερο σερί απωλειών που προκάλεσε το κύμα Omicron που αντιπροσώπευε το 73% των νέων μολύνσεων στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης