Διεθνή

Draghi: H Ευρώπη δεν μπορεί να αποτρέψει τη Ρωσία να εισβάλει στην Ουκρανία

Draghi: H Ευρώπη δεν μπορεί να αποτρέψει τη Ρωσία να εισβάλει στην Ουκρανία
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη, ο κ. Draghi επέστησε την προσοχή στην έλλειψη στρατιωτικής ισχύος εκ μέρους της ΕΕ
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Mario Draghi παραδέχτηκε ότι η Ευρώπη δεν έχει τα εργαλεία για να αποτρέψει τη Ρωσία από μια στρατιωτική αντιπαράθεση με την Ουκρανία.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη, ο κ. Draghi επέστησε την προσοχή στην έλλειψη στρατιωτικής ισχύος εκ μέρους της ΕΕ, ενώ επίσης επεσήμανε τα ζητήματα που μπορεί να προκύψουν στην περίπτωση επιβολής κυρώσεων στο Κρεμλίνο.
«Έχουμε πυραύλους, πλοία, κανόνια, στρατό;
Αυτή τη στιγμή όχι, ενώ το ΝΑΤΟ έχει διαφορετικές στρατηγικές προτεραιότητες». 
 
Ο κ. Draghi είπε ότι το μόνο δυνατό μέσο αποτροπής είναι οι οικονομικές κυρώσεις, αλλά η Ευρώπη δεν είναι σε θέση να εγκαταλείψει… το ρωσικό φυσικό αέριο.
«Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή».
Η ΕΕ αισθάνεται ήδη το «τσίμπημα» από την άνοδο των τιμών στην Ενέργεια - εν μέρει λόγω των ασυνήθιστα χαμηλών προμηθειών ρωσικού φυσικού αερίου ενόψει του χειμώνα.
Η Μόσχα διατηρεί περίπου 100.000 στρατιώτες στα σύνορά της με την Ουκρανία, κάτι που πυροδοτεί την ανησυχία της Δύσης ότι η Ρωσία σχεδιάζει μια πιθανή εισβολή.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin μίλησε για «σοβαρή ανησυχία» για τις αναπτύξεις του ίδιου του ΝΑΤΟ και προειδοποίησε για «κατάλληλη» στρατιωτική δράση εάν η δυτική στρατιωτική συμμαχία συνεχίσει να επεκτείνεται προς τα σύνορα της Ρωσίας.
Οι ΗΠΑ είπαν ότι ορισμένες από τις απαιτήσεις είναι απαράδεκτες, αλλά σχεδιάζουν διμερείς συνομιλίες τον Ιανουάριο με τη Μόσχα.

 

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης