Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι εξέδρες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ - Στα 76 δολ. κινείται το Brent

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι εξέδρες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ - Στα 76 δολ. κινείται το Brent

 Αυξήθηκαν κατά 7, ανεβάζοντας το σύνολο σε 586

Ο αριθμός των ενεργών γεωτρήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκε κατά 7, ανεβάζοντας το σύνολο σε 586 καθώς οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν σχετικά υψηλές παρά το νέο κύμα κρουσμάτων Covid-19 που έφερε η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού.

Η καταμέτρηση της περασμένης εβδομάδας ακολούθησε την αύξηση του αριθμού των εξέδρων κατά 3 την προηγούμενη εβδομάδα, η οποία ανέβασε το σύνολο σε 579.

Η Baker Hughes ανέφερε ότι ο συνολικός αριθμός των ενεργών εξέδρων ήταν κατά 238 υψηλότερα από τον αριθμό των πλατφορμών αυτήν την εποχή πέρυσι, όταν η βιομηχανία πετρελαίου μόλις άρχιζε να ανακάμπτει από τα χειρότερα της πανδημίας.
Ωστόσο, είναι ακόμα πολύ μακριά από τα επίπεδα πριν από την πανδημία.
Περί τις 22:08 ώρα Ελλάδας το αργό ενισχυόταν κατά 1,44% στα 73,80 δολάρια το βαρέλι και το Brent σημείωνε άνοδο 2,02% στα 76,81 δολάρια το βαρέλι.

Η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα ανήλθε στα 11,6 εκατομμύρια bpd, σύμφωνα με τη Διοίκηση Ενεργειακών Πληροφοριών ΕΙΑ μειωμένη από τα 11,7 εκατομμύρια bpd την προηγούμενη εβδομάδα, και από τα11 εκατομμύρια bpd πριν από ένα χρόνο. Η μέση παραγωγή τεσσάρων εβδομάδων υπολογίστηκε στα 11,65 εκατομμύρια bpd.
Το 2020, η βιομηχανία πετρελαίου των ΗΠΑ σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση στην παραγωγή που έχει καταγραφεί η οποία υποχώρησε από 12,2 εκατομμύρια bpd το 2019 σε 11,3 εκατομμύρια bpd κατά μέσο όρο, σύμφωνα με την EIA.

Μετά την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου τον Μάρτιο του 2020 λόγω της πανδημίας, οι εταιρείες των ΗΠΑ περιόρισαν την παραγωγή. Μέχρι τον Μάιο του 2020, η αμερικανική παραγωγή αργού πετρελαίου είχε υποχωρήσει σε 10 εκατομμύρια bpd κατά μέσο όρο μηνιαίως από το ανώτατο όριο των 12,8 εκατομμυρίων bpd τον Ιανουάριο του 2020. Τώρα, σύμφωνα με τις αναφορές του Baker Hughes, η παραγωγή βελτιώνεται αν και πολύ πιο αργά από ό,τι στους προηγούμενους κύκλους της βιομηχανίας.
Οι drillers παραμένουν προσεκτικοί στα σχέδια ανάπτυξης της παραγωγής τους και περισσότερο εστιασμένα στην επιστροφή μετρητών στους επενδυτές. Η EIA προβλέπει στην τελευταία της έκθεση παραγωγικότητας γεωτρήσεων ότι η παραγωγή πετρελαίου στο Lower 48 θα αυξηθεί από 8,342 αυτόν τον μήνα στα 8,438 εκατομμύρια bpd τον επόμενο μήνα, κυρίως λόγω της αύξησης της παραγωγής στην Permian, όπου ο μέσος όρος αυξάνεται από 4,96 εκατομμύρια bpd σε 5,031 εκατομμύρια bpd.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης