Ενέργεια

Φυσικό αέριο: Σε χαμηλό τριών εβδομάδων υποχώρησαν οι τιμές

Φυσικό αέριο: Σε χαμηλό τριών εβδομάδων υποχώρησαν οι τιμές

Οι ροές από τους τερματικούς σταθμούς Isle of Grain και Milford Haven στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αυξηθεί πάνω από 20% από τις 24 Δεκεμβρίου,

 

Οι ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου υποχώρησαν για έκτη ημέρα, σημειώνοντας το μεγαλύτερο πτωτικό σερί σε διάστημα ενός και πλέον χρόνου καθώς αμερικανικά φορτία του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) κατευθύνονται προς την Ευρώπη σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου έχουν αυξηθεί πάνω από 400% φέτος, με τη Ρωσία να περιορίζει τις ροέςκαθώς ηζήτηση ανακάμπτει. Ενώ οι τιμές έχουν υποχωρήσει την τελευταία εβδομάδα, εξακολουθούν να είναι περισσότερο από πέντε φορές υψηλότερες από τον μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών.
"Το πρόβλημα της Ευρώπης με το φυσικό αέριο ίσως να μην εξαφανιστεί το επόμενο έτος", δήλωσε ο Andrew Hill, επικεφαλής ανάλυσης για το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο στο BloombergNEF.

Στην Ολλανδία, το συμβόλαιο φυσικού αερίου για τον επόμενο μήνα διαπραγματευόταν στα 96,22 ευρώ η μεγαβατώρα, ενώ στη συνέχεια κινήθηκε στα 97,50 ευρώ. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι τιμές υποχώρησαν έως και 12% στις 235 πένες ανά θερμική μονάδα, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 7 Δεκεμβρίου.
Οι ροές από τους τερματικούς σταθμούς Isle of Grain και Milford Haven στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αυξηθεί πάνω από 20% από τις 24 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Δικτύου. Οι ροές σε άλλα λιμάνια της Ευρώπης πρόκειται επίσης να αυξηθούν, με τον αριθμό των αμερικανικών φορτίων που κατευθύνονται προς τα λιμάνια της Ευρώπης να αυξάνεται κατά το ένα τρίτο στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Η Ευρώπη προσελκύει επίσης περισσότερες προμήθειες, καθώς οι μεγαλύτεροι αγοραστές της Ασίας επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν τα αποθέματά τους αυτόν τον χειμώνα αντί να προμηθευτούν περισσότερα φορτία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης