Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Στα 78 δολ. κινείται το Brent, στα 76 δολ. το αργό

ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Στα 78 δολ. κινείται το Brent, στα 76 δολ. το αργό

 Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 3,6 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα στα 420 εκατομμύρια βαρέλια

 

Οι τιμές του πετρελαίου αρχικά ενισχύθηκαν κατά 1% και στη συνέχεια κινήθηκαν με μεικτά πρόσημα την Τετάρτη μετά από κυβερνητικά στοιχεία που έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού και καυσίμων στις ΗΠΑ μειώθηκαν, αντισταθμίζοντας τις ανησυχίες ότι τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού ενδέχεται να μειώσουν τη ζήτηση.

Περί τις 19:50 ώρα Ελλάδας το Brent σημείωνε πτώση 0,56% στα 78,54 δολάρια ενώ νωρίτερα είχε ενισχυθεί κατά 1,5% στα 80,10 δολ. το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate (WTI) ενισχυόταν0,25% στα 75,82 δολάρια το βαρέλι ενώ νωρίτερα ενισχυόταν κατά 1,7%, φθάνοντας στα 77,23 δολάρια το βαρέλι.

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 3,6 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα στα 420 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για πτώση 3,1 εκατομμυρίων βαρελιών.
Τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα στα 222,66 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για άνοδο 0,5 εκατομμυρίων βαρελιών.
Τα αποθέματα αποστάγματος υποχώρησαν κατά 1,7 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα στα 122,43 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι προσδοκιών για αύξηση 0,2 εκατομμυρίων βαρελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.

Στήριξη στις τιμές

Οι τιμές του πετρελαίου υποστηρίχθηκαν από τον Ισημερινό, τη Λιβύη και τη Νιγηρία που κήρυξαν ανωτέρα βία αυτόν τον μήνα σε μέρος της παραγωγής πετρελαίου τους λόγω ζητημάτων συντήρησης και διακοπής λειτουργίας των κοιτασμάτων πετρελαίου.
Ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Alexander Novak δήλωσε ότι η ομάδα παραγωγών του ΟΠΕΚ+ αντιστάθηκε στις εκκλήσεις της Ουάσιγκτον για ενίσχυση της παραγωγής, επειδή θέλει να παρέχει στην αγορά σαφείς οδηγίες και να μην παρεκκλίνει από την πολιτική σταδιακής αύξησης της παραγωγής.
Οι επενδυτές αναμένουν την συνάντηση του ΟΠΕΚ+ στις 4 Ιανουαρίου, στην οποία η συμμαχία θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε προγραμματισμένη αύξηση της παραγωγής κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα τον Φεβρουάριο. Στην τελευταία του συνεδρίαση, ο ΟΠΕΚ+ παρέμεινε στα σχέδιά του για ενίσχυση της παραγωγής για τον Ιανουάριο παρά την εξάπλωση της παραλλαγής Omicron.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης