Ενέργεια

Εικόνες χάους στο Καζακστάν - Οργισμένες διαδηλώσεις για τις τιμές στο αέριο

Εικόνες χάους στο Καζακστάν - Οργισμένες διαδηλώσεις για τις τιμές στο αέριο
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε περισσότερους από 200 διαδηλωτές και ότι σχεδόν 100 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις διαδηλώσεις που έγιναν κατά της αύξησης των τιμών του αερίου
Σχετικά Άρθρα

Άγρια τροπή έχει πάρει η κατάσταση στο Καζακστάν μετά την παραίτηση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ασκάρ Μαμίν μετά το ξέσπασμα οργής μέσω διαδηλώσεων για την εκτίναξη της τιμής των καυσίμων.

Αυτοκίνητα της αστυνομίας φέρονται να έχουν πυρποληθεί, ενώ οι διαδηλωτές φαίνεται να αψηφούν τις υπό το μηδέν θερμοκρασίες προκειμένου να εκδηλώσουν την οργή τους για την κατάσταση όσον αφορά στα καύσιμα. Το διαδίκτυο στις κινητές συσκευές έχει πέσει, ενώ οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων έχουν μπλοκαριστεί.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε περισσότερους από 200 διαδηλωτές και ότι σχεδόν 100 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις διαδηλώσεις που έγιναν κατά της αύξησης των τιμών του αερίου, οι οποίες προκάλεσαν αναστάτωση σε αρκετές πόλεις του Καζακστάν.

Oι μαζικές κινητοποιήσεις

Υπενθυμίζεται ότι οι κινητοποιήσεις ξέσπασαν την Κυριακή έπειτα από αύξηση των τιμών του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LΝG) στην πόλη Τζαναοζέν, στο δυτικό τμήμα της χώρας, και στη συνέχεια επεκτάθηκαν στην μεγάλη περιφερειακή πόλη Ακτάου και μετά στο Αλμάτι.

Αρχικά η κυβέρνηση προσπάθησε να καθησυχάσει τους διαδηλωτές, χωρίς επιτυχία, αποδεχόμενη μείωση της τιμής του υγροποιημένου φυσικού αερίου, ορίζοντάς την τιμή του λίτρου στα 50 τένγκε (0,1 ευρώ) στην περιοχή, έναντι 120 που στοίχιζε στην αρχή του έτους.

Η περιοχή του Μανγκιστάου εξαρτάται από το υγροποιημένο φυσικό αέριο, το οποίο αποτελεί το βασικό καύσιμο για τα αυτοκίνητα, και οποιαδήποτε αύξηση της τιμής του προκαλεί αύξηση της τιμής των προϊόντων διατροφής, η οποία έχει ήδη αυξηθεί από τότε που ξέσπασε η πανδημία του νέου κορονοϊού.

Ακολουθούν φωτογραφίες από το twitter


90_25.jpg


78_22.jpg


654.jpg



4_57.jpg


98_7.jpg

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης