Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Ρωσία ξανάρχισε την παροχή φυσικού αερίου στη Ρουμανία μέσω Ουκρανίας

Η Ρωσία ξανάρχισε την παροχή φυσικού αερίου στη Ρουμανία μέσω Ουκρανίας
Συνολικά 152 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου θα μεταφερθούν στη Ρουμανία τον Ιανουάριο

 

Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία ξανάρχισε την παροχή φυσικού αερίου στη Ρουμανία μέσω του ουκρανικού συστήματος διαμετακόμισης φυσικού αερίου, ανακοίνωσε την Τετάρτη η ουκρανική κρατική εταιρεία διαμετακόμισης φυσικού αερίου TSOUA.

Η ρωσική Gazprom είχε αναστείλει τη διαμετακόμιση φυσικού αερίου προς τη Ρουμανία μέσω Ουκρανίας τον Απρίλιο του περασμένου έτους και έκτοτε προμήθευε φυσικό αέριο μέσω του τουρκικού αγωγού.

Η TSOUA ανέφερε σε έκθεσή της ότι συνολικά 152 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου θα μεταφερθούν στη Ρουμανία τον Ιανουάριο. Την περασμένη εβδομάδα, ο φορέας εκμετάλλευσης ανακοίνωσε ότι ο όγκος του ρωσικού φυσικού αερίου που μεταφέρθηκε μέσω της Ουκρανίας στην Ευρώπη μειώθηκε κατά 25% το 2021, μειώνοντας μια σημαντική ροή εσόδων για την Ουκρανία σε μια περίοδο αυξανόμενων εντάσεων με τη Ρωσία.

Οι σχέσεις μεταξύ Κιέβου και Μόσχας επιδεινώθηκαν μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014 και το ξέσπασμα του πολέμου στην ανατολική Ουκρανία.
Η Μόσχα έχει επίσης αναπτύξει άλλες διαδρομές για τη μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη, απειλώντας την ροή εσόδων για την Ουκρανία που ανήλθε συνολικά σε 2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020.

Το Κίεβο κατηγόρησε τη Ρωσία ότι μείωσε τις προμήθειες φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας για να αυξήσει τις τιμές και να ασκήσει πίεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση να πιστοποιήσει έναν άλλο αγωγό - τον Nord Stream 2, ο οποίος είναι έτοιμος να διοχετεύσει ρωσικό αέριο στην Ευρώπη παρακάμπτοντας την Ουκρανία. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν αρνήθηκε ότι η Ρωσία επιδίωξε να διογκώσει τις τιμές και είπε ότι ο Nord Stream 2 μπορεί να βοηθήσει στην ηρεμία των αγορών αυξάνοντας τις προμήθειες.


www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης